Bloggen seglingstokig: MIN ANDRA GULDGLIMT FRÅN SOMMAREN

Förra lördagen satt jag och svor över all olja som hade runnit ut under sittbrunnen, varför jag hade flera liter olja där, det kommer jag berätta i ett annat inlägg. Men jag befann mig i alla fall i stuvfacket, alla som har en båt eller någonsin har fixat men en båt vet nog vad jag pratar om. Hur hemskt det är när man ligger där i någon oklar ställning, det är så mörkt så att man behöver pannlampa och det är så kallt så att man behöver både underställ, fleecetröja. Jag hade motorolja över hela mig, allt runtomkring mig blev svart av olja och oljan tog aldrig slut.

Då kunde jag inte riktigt låta bli att tänka på vad mycket lättare livet hade varit utan båt. Efter det började en sommarlåt spelas från min lilla högtalare som alltid låg i båten i somras och jag började tänka på sommaren som varit. De där tankarna på att inte ha båt, de försvann.

I förra inlägget pratade jag om guldglimtar eller i varje fall om en guldglimt. Att ta upp olja från ett ställe som man inte kommer åt, det var inte riktigt en guldglimt. Men den andra veckan av båtsemestern, det var en riktig guldglimt från min sommar. Så den tänkte jag berätta om nu och oj, vad mycket som hände den veckan!

Läs hela inlägget och följ bloggen Seglingstokig där Jenny Gustavsson (Jenny Gustavsson från Örebro utsågs till ”Båtlivets Unga Hjälte 2017”) skriver om sitt seglande.

http://seglingstokig.batliv.se/2019/12/02/min-andra-guldglimt-fran-sommaren/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*