16 december, 2019

Finnjolle-VM igång med svenskar på startlinjen

VM i Finnjolle drog igång på måndagen. Max Salminen och Johannes Pettersson försvarar de svenska färgerna i Melbourne och efter de två inledande racen är de på 13:e (Johannes) respektive 24:e (Max) plats.

Med en timmes försening kom de 62 båtarna från 22 länder iväg. Då blåste en stadig sydlig vind på upp mot sex m/s som sedan stabiliserade sig runt fem.

– Jag hade en bra dag ute på vattnet idag med två godkända race. Jag fick till bra starter som la grunden för att kunna hålla min ”lane” och segla så som jag ville, berättar Johannes och fortsätter:

– Det var rätt så mycket tryckskillnader och skift som man fick lov att vara i fas med. Jag tappade dock lite på länsarna, så jag får försöka hitta tillbaka till ”flowet” där i morgon.

Johannes hade placeringarna 15 och 18 medan Max Salminen blev 21:a och 24:a.

– Jag fick inte kläm på kryssarna idag. Bra fart både på kryss och läns annars. Jag tar med mig att jag seglade upp mig ordentligt i båda racen, säger Max.

I topp är det dubbelt nyzeeländskt då Andy Maloney och Josh Junior delar förstaplatsen efter varsin seger och varsin femteplats.

Läs mer: https://2019.finngoldcup.org/