16 december, 2019

Lowrance nya elmotor internationellt belönad

Lowrance elmotor, Ghost fick utmärkelsen som delad första plats av DAME Design Award i kategorin “Machinery, Propulsion, Mechanical and Electrical Systems and Fittings” på mässan Metstrade i Amsterdam 19 november.

Pressmeddelande:

Ghosts unika framdrivningsteknik i den borstlösa motorn genererar kraft som är 25 procent större än konkurrenternas och ger 45 procent längre körtider på samma laddning. Det motsvarar nästan en extra dag av drift. Kombinationen av precisionstillverkning, sällsynta jordartsmetaller och en banbrytande, sjögrässkyddad propellerdesign ger hög drivkraft och lång köreffektivitet.

Ghost har en borstlös motor som eliminerar oväsen och till skillnad från vanliga borstmotorer har den inga borstar att slita ut, vilket ger större tillförlitlighet och längre livslängd. Den borstlösa motorn avger inga elektromagnetiska störningar, vilket ger sportfiskare de tydligaste ekolodsbilderna som är möjliga att få, utan störningar på skärmen.

Användare kan styra, justera hastigheten, ställa in ruttnavigering eller ankra på en aktuell plats med pekskärmskontroll på en Lowrance-display via SmartSteer™-gränssnittet. Ghost paras enkelt ihop med HDS LIVE, HDS Carbon och Elite-Ti²-displayer via en enkel NMEA 2000®-anslutning.

Ghost erbjuder två integrerade nosecone-alternativ för ekolod, inklusive HDI (CHIRP och DownScan Imaging™) och Active Imaging 3-i-1-ekolodsgivare (CHIRP-ekolod, SideScan and DownScan Imaging) som tillval. Alla motorer levereras som standard med en HDI-ekolodsgivare, men kan när som helst uppgraderas med en annan nosecone.

Omedelbar och smidig kontroll med fly-by-wire-styrning gör att Ghost känns som en kabelstyrningsmotor, men utan mekaniska kablar som kan slitas ut med tiden. Oavsett vilket trollingmotorvarumärke som sportfiskarna använde tidigare, kommer de snabbt att känna sig bekväma med den innovativa Ghost-fotpedalen som är helt anpassningsbar. Pedalen kan anpassas så att den passar alla önskemål med programmerbara genvägsknappar och en brytare som kan flyttas, så att trollingmotorn kan aktiveras från båda sidor av pedalen. Lägesknapparna har LED-belysning och en ljudsignal som talar om när ett läge är aktiverat. Fotkontrollen har även en batterinivåindikator.

360-graders breakaway-fästet är utformat för att hantera eventuella stötar och riktar automatiskt in sig på nytt så snart motorn är från hindret. En kompositaxel med livstidsgaranti hjälper till att klara stötar, och en integrerad krängningshämmare minskar studsar vid körning i grovt vatten. Fotpedalskabeln sitter fast i fästet med robusta klämmor som förhindrar att den rör sig på däck, skadar spön och rullar och blockerar vyn för installerade Lowrance-ekolod i närheten. Ghost finns för närvarande i en modell med 47-tums axel. Framtida alternativ för axellängd kommer snart.