17 december, 2019

Whitbread-klassiker utökar Sjösportskolans båtflotta

Sjösportskolan utökar sin flotta med en välkänd båt. Eleganta ”Blue Magic”, Swan 65, är av samma modell som 1974 vann det första Whitbread Round the World Race. Hon blir 2020-2021 ett tillskott till Sjösportskolans flotta med unika segelbåtar, där vanliga seglare kan hyra plats för en upplevelse utöver det vanliga.

Blue Magic startar sin resa i Medelhavet, passerar Kanarieöarna för att sen korsa Atlanten som deltagare i Atlantic Rally for Cruisers. Därefter stannar hon i Västindien innan hon återigen korsar Atlanten och seglar hemåt via Hebriderna och Skottland för att slutligen nå Göteborg.

– Vi har länge drömt om att äga och leva på en Swan 65:a. Vi vill gärna dela denna resa genom att erbjuda andra att segla med. Att samarbeta med Sjösportskolan känns självklart då de har gedigen erfarenhet av att erbjuda plats på unika båtar, säger Mats Eriksson, ägare till Blue Magic.

– Vi vill tillhandahålla upplevelser utöver det vanliga. Som till exempel med vår Volvo Ocean Race-båt Celeste som seglar från Göteborg till Norge, Shetland, Färöarna, Island och Grönland. Blue Magic blir en elegant parhäst som erbjuder både fin segling och elegant komfort. Och vi känner oss trygga med Blue Magic då hon, precis som Celeste, är klassad och registrerad för oceansegling med betalande gäster och är bemannad med en internationellt certifierad besättning, säger Karl Nordström, vd på Sjösportskolan.

Info: www.sjosportskolan.se