27 december, 2019

Premiär i Düsseldorf för ny Manhattan 68

Sunseeker har avslöjat planerna för sin hittills största flybridgebåt, den helt nya Manhattan 68. Båten får världspremiär på båtmässan Boot i Düsseldorf (18–26 januari) och blir en av de intressantaste båtarna i sin klass.

Den nya 68-fotaren tillför Manhattan modellerna en ny nivå av komfort och design, enligt Sunseeker. Bland annat blir detaljarbetet något i särklass. Båten får också extremt stora utrymmen i förhållande till sin längd.

Förarplatsen har utökats mot tidigare modeller och salongen har en stor sittyta och ett fullutrustat pentry akteröver. Enligt båtbyggaren är det här en idealisk båt för den som vill ha med sig gäster på sjön tack vare de stora däcksytorna, gott om ljusinsläpp och fina detaljer i interiören.

Den här modellen har Sunseekers nya palett med färger och dynor för att visa ett coolt och modernt utseende. Detaljer i rostfritt står i kontrast mot mjuka textilier. Salongen har gått om ljusinsläpp tack vare panoramaglas och andra ljusinsläpp, bland annat genom ljuspaneler.

Kunderna kan välja mellan fyra olika teman för ljus- och underhållsstil i inredningen: Movie, Party eller Night mod. Dessa kontrolleras med enkla knapptryckningar via en central app kallad ”Videoworks”.

Båten har avskild ingång till ägarkabinen, som har full ståhöjd samt gott om utrymmen med egen soffa, förvaringsutrymmen och frukostbord. Inredningen är kladd med trä i ek, eukalyptus eller valnöt beroende på kundens önskemål. Under däck finns fyra kabiner, varav två rymliga gästkabiner och en VIP-kabin föröver.

Flybridge har konstruerats med en integrerad hard-och stora ytor för solbad och avkoppling.

I aktern finns en stor avdelning med Sunseekers innovativa ”Beach Club” nära vattnet. Beach Clubens hydrauliska dörr innehåller dusch, högtalare, ljus samt stuvutrymmen för fendertar och mycket mera. Här finns också plats för en Seabob och på badbryggan finns plats för en Williams 385 Turbojet.

Motoriseringen är valbar mellan dubbla Volvo Penta IPS 1350, dubbla MAN V8 1000 eller 1200. Räckvidden anges till cirka 300 Nm.

Info: www.sunseeker.com