7 januari, 2020

Arcona 345 – premiär på bild i Düsseldorf

Arcona Yachts lanserar en helt ny modell, som får världspremiär på båtmässan i Düsseldorf 18–26 januari där bilder och information om den nya modellen visas. Nya Arcona 345 blir en mindre uppföljare på den lovordade modellen Arcona 435.

Den 10,4 m långa båten är inte officiell ännu vad gäller detaljerna, men bilderna här intill har släppts. Enligt Arcona Yachts ska den nya modellen blir en ny favorit bland alla som gillar performance cruisers, både för kappsegling och för segling med familj och vänner.

– Arcona 345 är ett mycket spännande projekt för oss. Hon har en något större segelyta än Arcona 340 för att optimera seglingsegenskaperna. Som alternativ kan man få båten med dubbla rattar i kolfiber. Med rorkult som standard är hon väldigt reaktionssnabb och vi vill gärna se hur hon uppför sig på kappseglingsbanorna, säger Torgny Jansson, grundare av Arcona Yachts.

Båtens layout innehåller en främre kabin med gott om utrymmen och en väl tilltagna garderober. Båten har även mer stuvutrymme än tidigare modell under och över kojerna.

Salongen har en L-formad soffa med gott om stuv, pentry med dubbla värmekällor och generösa diskbalja, kyl med mera.

Arcona 345 har samma kvalitet och stil som övriga båtar från tillverkaren. Kunder kan välja interiör mellan mahogny och ek. Båten har gott om luft- och ljusinsläpp.

Skrov och däck byggs med vakuuminjicering och sandwichkonstruktion samt mattor i vinylester. Kärnmaterialet är 20 mm Divinycell.

Fraktionsrigg ger den nya modellen en sportig profil med dubbla spridare och en mast som är förberedd för spinnaker. Kölen är tillverkad i bly.

De första leveranserna av Arcona 345 kommer till våren/sommaren och mässpremiär blir på Allt på Sjön.

Info: www.arconayachts.se