16 januari, 2020

Spänning, sport och underhållning för alla på boot Düsseldorf

Den 18 till 26 januari i Düsseldorf presenterar boot 2020 sin nya och mer sportiga kostym för besökarna. Mässans nya utformning gör det ännu lättare för besökarna att hitta. 1 900 utställare från 71 länder är på plats i 17 hallar. Utbudet på 230 000 m2 är enormt för alla sektorer inom båtlivet.

Pressmeddelande:

Motorbåtar från 30 till 60 fot i hall 1

Toppmodern mässarkitektur förkroppsligar den nya hallen 1. Med hallens ljus och rymlighet får utställarna de optimala förutsättningarna att presentera sig. Hall 1 blir hem för de medelstora motorbåtarna med inombordsmotorer på 30–60 fot (10–20 m). Det är här ni kommer att se skapelser från tillverkare såsom Jeanneau, Bénéteau, Bavaria, Sealine och Greenline. Även de populära, mysiga nederländska stålyachterna från det klassiska varvet Linssen, visas här. Besökaren får ett unikt och brett utbud av medelstora yachter under ett och samma tak. Dessa yachter som är speciellt populära bland familjer, förmedlar körglädje kombinerat med mysfaktor och en semesterkänsla på hemmaplan.

Hall 3: Introduktion till motorbåtsport

Nästa stopp på rundturen är hall 3 där underhållning och utbud för nybörjare står i centrum. Här finns utombordare som imponerar och vilka finns i 15 PS-version som är för dem utan båtkörkort. Under temat ”Smart boating” finns kompetent konsultation för dig som vill ut på vattnet för första gången. Tillsammans med sin mediepartner tidningen ”Boote” som ges ut av förlaget Delius-Klasing, blir boot ett attraktivt nybörjarcenter där experter finns till hands med tips och råd inför den första åkturen.

Hall 4: Skoj med sport- och dragbåtar

I hall 4 hittar vi ytterligare sportbåtstillverkare med motorbåtar på 10 meter och mer. De visar även upp innovationer inom dragbåtar.

Hall 5, 6 och 7 – ren och skär lyx med tenderbåtar och superyachter

NYTT! Superbåtar i hall 5

Det växande området med lyxtenders, följe- och skuggbåtar hittar vi i hall 5. Under begreppet ”superbåt” finns allt som står för lyx, snabbhet, innovation samt elegans. Här visar exklusiva märken såsom Sacs, Wally, Frauscher, DeAntonio, Boesch, Fjord, Windy och Anvera upp sig. En följebåt eller skuggbåt är betydligt större och lyxigare än en normal tender. Dessa följer superyachten på sin resa eller fungerar som ”kryssare”. Den lyxiga interiören kan anpassas helt efter ägarens behov och önskemål. På så vis behöver inte ”hemmakänslan” försvinna, oavsett om man är ute på utflykt med vänner eller helt ensam i en liten naturhamn.

Hall 6 består som den oförändrade grundbulten i lyxsegmentet på boot. Alla som har ett namn att räkna med inom lyxyachter finns ombord finns här och visar upp sina skönheter. Den som vill boka sin hamnplats i någon av superyachtmarinorna såsom Venedig eller Port Novi i Montenegro kan göra det direkt på plats i galleriet i hall 6. I hall 7a kompletteras lyxsegmentet med superyachtshowen.

Marin konst engagerar i hall 7

Efter en utflykt i lyxvärldarna i hallarna 5,6 och 7a kan besökarna koppla av med maritim konst i hall 7. Havscener i storformat, fotografier med maritima motiv samt skulpturer bjuder in till betraktelse och eftertänksamhet.

Hall 8a: Roliga aktiviteter med ”The Wave” och “Flatwaterpool” – samt shopping hos handlare och kända tillverkare

Nästa stopp på vår rundtur är ”beach world” i hall 8a. Här träffas vattensportfantaster för att surfa, kitesurfa och SUPA (stand-up paddle) tillsammans med stjärnor från den internationella scenen. Vare sig det är ”The Wave” eller ”Flatwaterpool”, så är det garanterat skoj. De båda megaattraktionerna ramar från och med 2020 in handels- och tillverkarområdet i hall 8a. Här kan alla som är intresserade av trendsporter shoppa loss. I hallens södra del ligger aktionspoolen och i norr hittar vi ”vågen”. På boot 2020 finns närapå alla varumärken inom branschen presenterade.

Hall 9, 10 och 11: Stort utbud av ribbåtar, jollar, tillbehör, inombordsmotorer och utrustning

Nyheterna inom ribbåtar och de något mindre jollarna/gummibåtar visas upp i hall 9.

Tillbehör, inombordsmotorer och utrustning är också i fokus i hallarna 9, 10 och delvis i hall 11.

boot 2020 bjuder i hallarna 11 och 12 in till världens största dykutställning

När portarna öppnar sig till boot Düsseldorf, den 18 januari 2020, öppnas även dörrarna till världens största dykutställning. Med fler än 400 utställare kommer ett unikt antal av branschens aktörer samlas på en och samma plats. Här finns allt som en dykare kan önska sig. Dykarvärldens globala storspelare som exempelvis Aqua Lung, Mares och Cressi finns presenterade med sitt fullständiga produktutbud. 26% av besökarna på boot är dykare eller dykintresserade. För att erbjuda dem något alldeles extra finns huvudattraktionen ”Dive Center”. För såväl fritidsdykare som erfarna sportdykare finns något nytt och spännande att upptäcka här, t. ex filmer från exotiska dykområden, intervjuer med internationella stjärnor samt värdefulla tips. Varje år firar tusentals dykare detta enastående och unika evenemang, där världens bästa dykardestinationer visar upp sitt breda utbud som ger såväl proffs som nybörjare suget efter mer. Ur tekniksynpunkt berikas utbudet genom ”Water Pixel World” som åter igen ligger i direkt anslutning till dyksegmentet. Förutom den senaste utvecklingen runtom filmning och fotografering i och under vatten, spelar alla workshops en stor roll på boot 2020. Proffsen ger tips och visar tricks inom den spektakulära undervattensfotograferingens spännande värld. De visar även hur man hanterar videokameror och drönare på bästa sätt.

”Love your ocean” kampanjen visar flagg i dykhallarna.

För vattensports- och dykälskare är skyddet av våra hav en hjärtesak. ”Love your ocean”-kampanjen återspeglar detta på ett tydligt sätt och är därför ett självklart inslag i dykhallen. Tillsammans med den tyska havsstiftelsen och boots havsambassadör Emily Penn har kampanjen fått ett brett genomslag runt om i världen. ”Love your ocean” är en publikmagnet på boot Düsseldorf.

Hall 13 och 14: ”Travel World” visar de härligaste semestermålen vid sjöar och hav

Tematiskt passande ansluter vattenturismhallen till dykhallen i hall 13 och 14 med ”Water World”. Charteragenturer, marinor, husbåtsuthyrare och även hotell, kryssningsföretag och vattensportregioner får besökarna att längta efter nästa semester och att få komma ut på vattnet. ”Travel World” erbjuder ett brett program med tips på resmål, charter- och husbåtssemester eller spännande turer med kanot eller kajak. Hallarna är mässans semester- och turistcentrum. Det mångsidiga och omfattande destinationsutbudet berikas av hotell som erbjuder vattensporter i olika former. Här kommer säkert också de som ännu inte är aktiva inom någon sport att bli inspirerade och sugna på att prova på! Resetemat har utvecklat sig till en höjdpunkt och på boot 2020 tas en stor utställaryta upp i hallarna 11 till 14: Från dykmecka till semesterfeeling, både på och i vattnet. Ett annat mervärde för besökarna är att det faktiskt är möjligt att boka sin drömsemester redan på mässan!

Segelsport i hallarna 15 till 17: Segling är vattensportens själ

Segling är verkligen vattensportens själ! Resandet på hav och floder började en gång med segling: Den första kända avbilden av ett skepp finns på en egyptisk teckning från Luxor, skapad ca. 5000 år före Kristus!

Från och med 2020 är hela tre hallar tillägnade segling. De största inom området är självklart med ombord: Hanse, Bavaria, Hallberg-Rassy och även storseglare så som Oyster och Nautors Swan. Tillsammans med tillverkarna av nya och innovativa båtar som till exempel ”der Bente” framträder en mångsidig bild av en seglarbransch under stark utveckling. Därtill kommer framträdanden i ”Sailing-Center” av välrenommerade seglarprofiler så som Sir Robin Knox-Johnston, den unga äventyraren Laura Dekker med sitt nya segelprojekt för unga och även Sönke Roever ”Blauwasser-seglern” (långfärdsseglare) att bidra med expertis och spännande berättelser. Hallarna återspeglar en vital och känsloladdad segelbransch som tillsammans med sin mediepartner, det tyska förlaget SVG vill väcka rörelsen ”Start sailing” till liv. Här, i en otvingad atmosfär, finns massor av expertkunskap som hjälper unga människor att komma steget närmare sin seglardröm.

Publikomröstning för första gången på ”Ocean Tribute Award”

I januari 2020 delas utmärkelsen, inrättad av Fursten Albert II’s stiftelse, ut av tyska havsstiftelsen samt boot. Tillsammans med den monegaskiska stiftelsen och boot höjs prissumman nu till 20 000 €. Alla institutioner, förbund, forskningsinrättningar och projekt som arbetar för att skydda marina miljöer kan vara med och tävla. Expertjuryn väljer ut vilka som ska nomineras bland de inskickade bidragen. I mitten av september publiceras nomineringarna på utmärkelsens hemsida www.oceantributeaward.boot.de. För allra första gången har även publiken del i besluten eftersom de får rösta fram sina tre favoritbidrag. Publikens röster kommer även att påverka det slutliga resultatet. Vinnaren tillkännages i anslutning till ”Blue motion night” som äger rum på boot 2020.

Kort om boot Düsseldorf:

Boot Düsseldorf är varje år i januari den självklara mötesplatsen för branschen. Internationellt är det den största båt- och vattensportmässan med nästan 250 000 besökare. Runt 2000 utställare visar mellan den 18–26 januari 2020 upp sina framsteg, produktnyheter och marina utrustning. Över 2100 journalister från 50-talet länder från världens alla hörn finns på plats och rapporterar från boot. Marknaden finns på plats i Düsseldorf och bjuder in till nio mässdagar med en resa genom vattensportens värld som sträcker sig genom 17 mässhallar på 220 000 m2.