100 sommarjobbare till Göta kanal

Ett av sommarens somrigaste jobb är säsongsarbete som slussvärd utmed Göta kanal. Nu är det dags att söka till detta jobb i svensk sommaridyll.

– Vi kan utlova ett annorlunda jobb med härliga kollegor och semesterfirare ifrån Sverige, Europa men också andra delar av världen, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på Göta kanal.

– Som slussvärd ansvarar man för säkerhet, service och att gästerna får en positiv helhetsupplevelse. Arbetsplatsen är vid en eller flera slussar eller broar där man ansvarar för manövrering av sluss samt broar, reglerar vattennivåer och planerar båttrafiken. Slussvärdarna har en kontinuerlig dialog med kollegor för att flödet ska fungera så bra som möjligt och får all utbildning och praktik som krävs för att kunna utföra arbetet, fortsätter Magnus Hollwin.

– Man måste ha fyllt 18 år innan man påbörjar sin anställning, men vi har slussvärdar som har fyllt 60 år också. Ungefär två tredjedelar av personalstyrkan återkommer från föregående år. Det blir en bra mix där vi fyller på med nya engagerade medarbetare tillsammans med mer erfarna, avslutar Magnus Hollwin.

www.gotakanal.se

Bildtext:
Göta kanal är 19 mil lång och har mer än tre miljoner besökare årligen. Farleden är öppen maj-september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*