11 februari, 2020

Volvo Penta startar produktion av Seven Marine i Tennessee

Volvo Penta har startat produktion och montering av Seven Marine utombordare på sin anläggning i Lexington, Tennessee USA. Från och med januari 2020 är därmed hela serien av Seven Marine-motorer införlivad i Volvo Pentas produktionsprocess.

Att överföra produktionen av Seven Marine-motorerna till Volvo Pentas tillverkningsanläggning är en del av den övergripande strategin för att vidareutveckla företagets utombordarserie. Sedan Seven Marine förvärvades 2017 har ansträngningarna fokuserats på att utöka produktgruppen Seven Marine och integrera beprövade Volvo Penta-lösningar i den.

Under 2018 kunde Seven Marine utöka sitt hästkraftsprogram till 527 hk och 577 hk och förbättra sin flaggskeppsmodell på 627 hk.

En annan viktig milstolpe kom 2019 när Volvo Penta integrerade alla Seven Marine-utombordare med företagets elektroniska fartygskontroll (EVC) och tillhörande lösningar som DuoProp, joystick-dockning och körning, Glass Cockpit instrument med mera.

Volvo Penta Integrated Outboard Experience visades för första gången på en Tiara Sport 38LS och fick NMMA Innovation Award i utombordskategorin på Miami Boat Show.

Förutom Lexington-verksamheten har ett utombordskontor etablerats i Germantown. Rick Davis, grundare av Seven Marine, kommer att fortsätta arbeta tillsammans med Volvo Penta-teamet.

Den 210 000 kvadratmeter stora anläggningen i Lexington huserar Volvo Pentas produktion av alla bensinmotorer.