12 februari, 2020

Allt för sjöns scenprogram klart

Scenprogrammet är klart för Stockholms båtmässa – Allt för sjön. Den 7–15 mars är det åter dags för Sveriges största båtmässa att fylla Stockholmsmässans hallar med de allra senaste båtnyheterna och allt för den marina livsstilen. En av de medverkande är Björn Ulvaeus.

Pressmeddelande:

I år blir det extra stort fokus på hållbarhet och miljö, elbåtarna tar större plats och inte minst så bjuds besökarna på ett fullmatat föreläsningsprogram på Marina scenen. Bland profilerna som dyker upp där märks bland andra entreprenören Björn Ulvaeus, journalisten Folke Rydén, båtprofilen Sven Yrvind och Svenska seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell.

Allt för sjön storsatsar i år på spännande föredragshållare alla mässans dagar på Marina scenen. Scenprogrammet täcker det mesta när det gäller båtar och båtliv ­– det finns något för alla.

– I år tar vi ett krafttag när det gäller scenprogrammet på en gemensam scen vi döpt till Marina scenen. Det finns en enorm bredd i programmet, med allt från klassiska båtar exotiska seglingsäventyr till allvarligare ämnen som miljön och framtidens utmaningar, säger Hanse Thorslund, Allt för sjöns projektchef.

Här är ett axplock ur Allt för sjöns scenprogram:

OS, VM och en massa häftig segling 2020!

Marie Björling Duell, Förbundsdirektör och Sportchef Svenska Seglarförbundet, med inbjudna gäster. Året 2020 kommer bli ett spännande år för seglingen. Höjdpunkten på den idrottsliga delen av seglingen blir OS i Tokyo i månadsskiftet juli-augusti. Dessutom VM för E-jolle i Råå, VM för OK-jolle Marstrand och VM för 505 i Torekov.

Lördag 7 mars

Östersjön, hot och hopp

Folke Rydén, journalist och dokumentärfilmare.Hur räddar vi vårt känsliga innanhav? Journalisten och tidigare utrikeskorrespondenten Folke Rydén har gjort flera prisbelönande dokumentärfilmer om Östersjöns miljö. Nu avslöjar han sina bästa tips för att få bukt med övergödning, utfiskning och miljögifter. Alla kan göra något!

Måndag 9 mars

Ett hållbart båtliv

Mats Eriksson, Sweboat – Båtbranschens RiksförbundSweboat är Sveriges båtbranschs intresseorganisation och har ca 400 medlemsföretag. Genom sitt nya klimat- och miljöprojekt “Hållbart båtliv”, som lanserades under 2019, tar Sweboat ett helhetsgrepp kring dessa frågor. Detta för att minska båtlivets miljöpåverkan och verka för ett hållbart båtliv inom de områden branschen kan påverka.

Onsdag 11 mars

Kajakupplevelser med Melker of Sweden

Kajaker gjorda av sågspån och gamla kaffesäckar, kan det vara en väg mot en bättre miljö? För Emil Gyllenberg, en av entreprenörerna bakom Melker of Sweden, är det i högsta grad verklighet. På Allt för sjöns scen kommer vi få höra mer om framtiden för hållbar tillverkning, men vi kommer också att få Emils tips och råd kring hur man får ut mer av sin paddling – oavsett om man paddlar på egen hand eller som deltagare i ett ”Melker Adventures”, företagets äventyrsupplevelser med erfarna guider.

Fredag 13 mars

Bilden: Björn Ulvaeus vid Slottsholmen i Västervik Foto: Anders Steiner.

Björn Ulvaeus presenterar Slottsholmen Marina i Västervik

Båtfolk känner redan gästhamnen som en av Ostkustens bästa, men Björn Ulvaeus och hamnkapten Andreas Nilsson har massor av nyheter att dela med sig av. Slottsholmen är nu komplett som destination med flytande hotell, ny modern servicebyggnad i marinan, restauranger och spa i det gamla Badhuset från början av förra seklet. I Stegeholms ruin som ligger mitt i marinan arrangeras i juli under tre veckor vis- och musikfilmsfestivaler och stand-up comedian-dagar.

Lördag 14 mars

Sven Yrvind gästar Allt för sjön

Sven Yrvind är en av båtlivets största och mest uppskattade profiler. Just nu är han som mest uppe i förberedelserna inför sin segling till Nya Zeeland med Exlex. Vi har lyckats locka Sven från sitt båtbyggeri Västervik för att komma till Allt för sjön och berätta senaste nytt om den kommande resan, men även om tidigare resor och äventyr.

Lördag 14 mars

Info: www.alltforsjon.se