16 februari, 2020

Jesper Stålheim nia på VM

Det blev en niondeplats för Jesper Stålheim i Laser-VM som avslutades i Melbourne på söndagen – ett resultat som Jesper inte var nöjd med.

– Jag är ganska missnöjd. Jag känner att jag inte riktigt fick till det som jag vill få till det på mitt förmodade sista VM, säger Jesper och analyserar mästerskapet där han ändå varit bra med i toppen i de flesta av de tolv racen.

– Men det är lite för dåligt på många olika plan dessvärre. Jag fick bara till undanvindarna sporadiskt. Jag lyckades inte heller avsluta helt rätt på kryssarna. Men träningen har varit bra och jag känner mig egentligen i bra form. Jag har seglat bra på träningen och jag känner mig ganska nära där jag vill vara. Men resultaten är ju det som räknas så jag får ta mig en funderare och se vad vi behöver fixa till.

Med lite drygt fem månader kvar till sommar-OS i Tokyo så väntar en tid med många tävlingar och ännu mer träning. Närmast åker OS-klara Jesper till Mallorca med stora delar av SEW Sailing Team både för att tävla och träna.

– Men nu ska jag först hem och hänga med min son, Malcolm. Sedan är nästa resa, till Palma, inte så långt bort, säger han.

Läs mer: http://2020-standard-men.laser-worlds.com/