18 februari, 2020

Sunseeker Predator 60 EVO

Sunseeker International Predator 60 EVO var en av höstens stora nyheter på motorbåtssidan. 60-fotaren hade premiär på Southampton International Boat Show och visar på båtbyggarens senast linje med design och interiörer.

Predator 60 EVO är både sportig och elegant. Det är också den första modellen i Sunseekers stora produktutvecklingsplan med innovativa funktioner och en sofistikerade inredningar som kommer att lanseras de närmaste åren. Företaget är inne i en period av tillväxt och marknaden är stark inte minst för de engelska toppvarven.

Överbyggnaden talar sitt eget språk med snygga linjer och stora luckor som gör att det går att öppna upp hela salongen. Sunseeker satsar på en delvis ny design med ny fönsterlinje, kolfiber och glasade paneler. Skrovet har samma typiska design med stora glasytor som båtarna har haft en tid. Nytt är att designen kompletterats med detaljer i rostfritt.

En smart cockpitdörr gör det möjligt att öppna ut till akterdäck på konventionellt sätt, men också att öppna upp helt mellan salong och akterdäck.

Den här modellen har Sunseekers senaste Simrad-pekskärmar för att förenkla navigation och hantering av båtens alla viktiga system.

Boutrymmena är fördelade på sex bäddar i tre kabiner, allt i samma design som på huvuddäck. På akterdäck finns ett garage för en Williams 325 Jet RIB, som kan sjösättas via den hydrauliska badplattformen.

Motorerna är som standard 2xVolvo Penta D13-1000 motorer med axlar. Det ger en topphastighet på 34 knop.

Fakta Sunseeker Predator 60 EVO

Längd:                  18,24 m

Bredd:                  4,70 m

Personer:             12

Kojer:                   6 + 1 (besättning)

Info:                      www.sunseeker.com