17 februari, 2020

Långfärdsbåt i toppklass med god räckvidd

Sirena 58 Coupé är ny och läcker långfärdsmotorbåt som fick världspremiär på Miami Yacht Show den gångna helgen. Det är en välutrustad båt med bra prestanda, men som också lämpar sig för att köra lugnt på havet.

För den som vill ha en räckvidd på 850 Nm är Sirena 58 Coupé rätt val. Båten kan köras i farter kring 10 knop, men har resurser att gå betydligt fortare om så behövs.

Båten har fått ett extra litet djupgående för att kunna ta sig in i naturhamnar och vikar. Hon har ett enplansdäck, vilket gör det enkelt och bekvämt att röra sig ombord.

58 Coupé är ett direkt svar på flera av tillverkarens kunders önskemål. De vill ha en ”Express” style yacht” med bra sjöegenskaper för CE-klass A. En redan existerande modell i samma storlek är den mest framgångsrika från Sirena, men den nya modellen har flera nymodigheter.

Skrov och överbyggnad är designade av Germán Frers, det vill säga samma person som bland annat konstruerar båtar till både Hallberg-Rassy och Nautor´s Swan. Hans företag har ritat en modern båt med höga fribord och snygga linjer på ett deplacerande skrov med en räckvidd på över 850 Nm. Marschfarten med standardmotorerna från Caterpillar är 10 knop medan toppfarten vidbehov är 26 knop.

Den här båten har en stor ägarkabin med privat ingång föröver, lite som på en större yacht. Beroende på inredningslösning har båten även olika alternativ med rymliga gästkabiner.

Salongen, som sträcker sig även ut på akterdäck om man fäller ner akterväggen, har ett stort pentry. Tack vare stora luckor i taket kommer det in gott om ljus i salongen.

Sirena Marine ingår i italienska Azimut-Benetti Group.

Fakta Sirena 58 Coupé

Längd:                     18,58 m

Längd skrov:            17,18 m

Bredd:                      5,36 m

Djup:                        1,24 m

Vikt:                         34,5 ton

Bränsle:                   3 600 liter

Vatten:                     800 liter

Hålltank:                  225 liter

Motorer:                   2xCAT C 8.7 – 650 hk (2xCAT C 12.9 – 850 hk, tillval)

Backslag:                 ZF 325 IV (CAT C8.7), ZF 335 IV (CAT C12.9)

Transmission:          Vinkelväxel

Toppfart:                  27 knop (30 knop)

Marschfart:               16 knop

Ekonomifart:            10 knop

Räckvidd:                 850 Nm

CE-klass:                 A

Info:                         www.sirenamarine.com.tr

DCIM100MEDIADJI_0395.JPG