27 februari, 2020

18 m utfällbar flytande italiensk lyx

Det neapolitanska varvet Evo Yachts lanserar ett nytt flaggskepp. Evo R6 är en 58-fots lyxbåt med utfällbara paneler och durk, utformad för att erbjuda en unik upplevelse när det gäller elegans och utrymme.

Evo R6 har både exteriör- och interiördesign av Valerio Rivellini (Studio Rivellini). Han har skapat en 18 m lång båt med en rad speciallösningar. Som alla Evo-modeller har den ”X-Tension” sidoväggar som öppnas utåt, vilket ökar tillgängligt utrymme i cockpiten med över 40 procent. Evo R6 blir därmed den största båten på marknaden med utfällda sidoväggar.

Evo Yachts har redan fått ett rykte för båtar som sticker ut för sin ”konvertibilitet”, avancerad teknik och distinkt design. Den nya modellen har funktionell design med estetiskt rena linjer, men också mycket mångsidiga utrymmen med utfällbara sidoväggar som nästan fördubblar det tillgängliga utrymmet i cockpiten.

Priset för Evo R6 framgår inte av pressreleasen, menen tidigare modell på 43 fot kostade cirka 8 Mkr. Den här båten är betydligt större och prislappen lär därmed bli lika lyxig som båten.

Cockpit är klädd i teak med en uppdelning på akterdäck, strandlounge, cockpit med en stor matplats täckt helt av en hardtop i stål samt ett främre soldäck.

I aktern finns en plattform med en integrerad badstege. Den fungerar förutom för bad även som ett säkert och bekvämt sätt att gå ombord. På bilden som är tagen rakt ovanför båten framgår tydligt de stora utrymmen som skapas i sittbrunnen när sidopanelerna fälls ut. Fördelen för den som lägger sig på svaj i en vik och vill stanna i båten för att sola och bada är tydliga.

Under det rymliga soldäcket finns ett utrymme på 2,85 m. här finns plats för en liten tender, vattenleksaker eller Seabobs.

Båten ”fälls ut” via en digital omkopplare som öppnar ”X-Tension” hydrauliskt på några sekunder, vilket ökar tillgängligt utrymme med 40 procent. Processen är okomplicerad och kräver bara ett tryck på en knapp. Detta ökar yachtens bredd till maximalt 7,41 m. Alla hydrauliska kontroller hanteras både digitalt och manuellt för säkerhets skull.

Den här båten är inte bara utfällbar. Alla detaljer ombord är omsorgsfullt designade och tillverkade i trä och läder. Här finns till exempel flera högtalare inuti sexkantiga skåp täckta med akustiska nät.

Det öppna pentryt på däck, utrustat med ett dubbelt kylskåp och ismaskin, har ett bord med plats för åtta personer bekvämt. Här finns en stor C-formad soffa runt ett bord som kan fällas ut och utökas vid behov.

 

Ägarkabinen har en dubbelsäng, garderob och eget badrum. Den har också förvaringsutrymmen, ett stort skrovfönster och en infälld 37-tums LCD-TV inbyggd i kabindörren. En layout med två badrum och två badrum finns också som tillval.

Evo R6 har två motoralternativ: 2xVolvo Penta IPS 800 (625 hk) eller 2xVolvo Penta IPS 950 (725 hk), vilket ger en topphastighet på 38 knop och en räckvidd på 280 Nm. Marschhastighet med standardmotorerna är cirka 28 knop.

Fakta Evo 6

Längd:                  17,17 m

Bredd:                  5,31–7,31 m

Djup:                    1,30 m

Vikt:                      25 ton lastad

Bränsle:                2 100 liter

Vatten:                 510 liter

Motorer:               Volvo Penta IPS 800 (625 hk)

Volvo Penta IPS 950 (725 hk)

Toppfart:              36 knop

Marschfart:           28 knop

Kabiner:               2–3 + Crew

Badrum:               2–3

Personer:             12–16

Info:                      www.evoyachts.com