27 februari, 2020

Josefin Olsson jagar VM-medalj

Med endast en dag kvar av Laser Radial-VM har Josefin Olsson en bra chans på en VM-medalj. Onsdagens toppresultat följde hon på torsdagen upp med serien 4-12-15 och är nu sexa i totalen – endast fem poäng upp till bronsplats.

– Jag är riktigt nöjd. Fokus och insatsen var hundraprocentig idag och jag krigade för varje poäng där man inte fick något gratis, säger Josefin.

Melbourne och Port Phillip har bjudit på alla sorters väder under veckan. Från inledningens lätta vindar och inställda race, till åska och regn och sedan vindar upp mot 13–14 m/s och mycket grov sjö. Och på torsdagen bjöds det grått och kallt väder och mer moderata vindar.

– Vi hade en annan vindriktning idag – från nordväst 10–20 knop. Det var stora tryckskillnader så det var svårt. Det var tajtare på banan och med förhållandena vi hade var det lätt att både tjäna och förlora båtar, säger Josefin och fortsätter:

– Nu vill jag fortsätta på samma spår som idag. Det är tre race imorgon och många poäng att slåss om. Strategin är att gå in med samma fokus och insats som idag så får vi se hur långt det bär.

I toppen av resultatlistan är det mycket jämnt och drygt ett dussin seglare har chansen på medalj. Men segern kommer med största sannolikhet att gå till OS-mästarinnan och tredubbla världsmästarinnan, Marit Bouwmeester. Nederländskan har en stabil ledning, 24 poäng före Anne-Marie Rindom, Danmark, trots en del problem på torsdagen som gjorde att hennes svit på fem spikar i rad bröts. Men som alla mästare är hon inte nöjd utan strävar efter mer:

– Det var lite ”tricky” idag. Dagens resultat var ok men vi får se vad som händer i morgon, säger hon.

Läs mer: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/