28 februari, 2020

Beneteau visar ny och lätthanterad 54-fotare

Beneteau presenterar två nya segelbåtar som bjuder på snygga linjer och seglingsglädje. Beneteau Oceanis 40.1 och Oceanis Yacht 54 är lätthanterade och byggda för att ge hög komfort. Byggstandarden är på en ny och högre nivå, enligt tillverkaren.

Oceanis Yacht 54, som vi visar på bilderna här intill, är lillasyster till Oceanis 62. Komfort och lätthanterad är två nyckelord för den här 54-fotaren, som kännetecknas av dubbla roder och en targabåge i sittbrunnens framkant.

För designen svarar Robert Biscontini och Lorenzo Argento. Med Oceanis 54 har de visat hur den kommande generationens cruisers från Beneteau kommer att se ut. Den stora sittbrunnen är omdesignad med mer utrymme och fler sittplatser samtidigt som säkerheten har höjts.  Det går att skapa flera stora solplatser i sittbrunnen samtidigt som rorsman har god överblick för att hantera båten. I akterkant finns en stor badbrygga och ett garage för en 2,4 m tender.

Båten har bland annat ett system kallat Ship Control, som omfattar alla system ombord. Den har också försetts med Harkens AST (Automatic Sail Trimming) som automatiskt trimmar seglen. AST har utvecklats gemensamt av Harken och Jeanneau.

Oceanis Yacht 54 är också utrustad med Beneteaus Easy Sailing och ett Dock & Go-system, som gör att båten kan styras med en joystick.

Fakta Beneteau 54

Längd ö a:            17,16 m

Längd skrov:        15,98 m

Bredd:                  5,0 m

Djup:                    2,50 m standard

Kölvikt:                 4 500 kg (standard)

Vikt:                      16 600 kg

Bränsle:                400 liter

Vatten:                 720 liter

Motor:                  80–110 hk

Storsegel:             63 m2

Fock:                    51 m2

Genua:                 65 m2

Info:                      www.yachtsale.se