4 mars, 2020

Ny modell från Shogun Yachts

På Allt för sjön i Stockholm 7-15 mars visas för första gången Shogun 50 på en inomhusbåtmässa. Shogun Yachts släpper även nyheten att en ny modell, Shogun 42.6, kommer att ha premiär 2021.

Liksom Shogun 50 har den nya modellen innovativa funktioner som gör den modern med en kontrast av klassiska element. Den är byggd i kolfiber, avsedd för både racing och cruising. Shogun 42.6 kommer därmed att göra samma avtryck som Shogun 50. Yachten är designad av Oscar och Håkan Södergren och kommer att byggas av Rosättra Båtvarv (Linjett Yachts).

En av många unika saker för Shogun-yachterna är själva designprocessen. Den påminner mer om designprocessen för bilar med ett högre fokus på produktdesign och användarupplevelse. Alla detaljer, från bogen till cockpit, är utformade för att fungera i harmoni med varandra. Detaljerna gör båten mer användarvänlig för både racing och kryssning.

Liksom i 50-fotaren kommer båtens vikt att hållas extremt låg. Detta kräver en modern tillverkning där varvet kontinuerligt måste vara uppdaterat med ny teknik under processen att bygga Shogun-båtarna.

Rosättra Båtvarv arbetar i partnerskap med Marstrom Composites, Waxholm Composites och North Sails även i det här projektet.

Shogun 42.6 kommer att byggas i kolfiber med vakuuminjicerad epoxi och sandwichlaminat. Interiören får en finish av både kolfiber och ek.

Fakta Shogun 42.6

Längd ö a:            13,0 m

Längd v l:             12,3 m

Bredd:                  3,7 m

Djup:                    2,4–2,7 m

Vikt:                      6 330 kg

Segelyta:              116,55 m2 (stor + fock)

Info:                      www.shogunyachts.se