12 mars, 2020

Eniro På sjön introducerar autoruttning och webbversion

Navigationsappen Eniro På sjön, med över 700 000 användare i Norden, lanserar en rad nya funktioner inför årets båtsäsong. Autoruttning gör planeringen snabbare.

Pressmeddelande:

Användaren kan markera upp till fem ruttpunkter, appen räknar därefter fram den kortaste vägen. Autoruttningen baseras på både det säkerhetsdjup och säkerhetshöjd som användaren anger. Tack vare detta kan appen, till skillnad från andra appar, även ta hänsyn till broar, kraftledningar, farbara rutter och naturskyddsområden. Funktionen finns nu tillgänglig på iPhone/iPad och kommer inom några veckor till Android-versionen av appen.

Webbversion på stor skärm ger överblick

Inom kort lanseras en webbversion – pasjon.eniro.se – som kommer att vara ett komplement till appen. På dator med stor skärm blir det ännu lättare att titta på sjökort och planera sina resor. Alla sjökort, flygfoton, information om hamnar samt viktiga planeringsfunktioner kommer finnas med från start. Tack vare synkronisering mellan webben och appen blir ändringar gjorda på webben omedelbart synliga i appen.

 

Nautiska flygfoton hjälper att upptäcka och planera

Med Nautiska flygfoton kommer användaren kunna se djupkurvor, fyrar och symboler från sjökorten ovanpå Eniros detaljrika flygfoton. Att kunna se allt detta tillsammans för första gången ger en djupare förståelse av området när man planerar sin resa. De Nautiska flygfotona är, precis som de vanliga sjökorten, gratis för alla användare. Användare som har en Hydrographica-prenumeration kommer även kunna se de extra detaljer som presenteras på hamnguidekartorna direkt på flygfotona. De nya flygfotona kommer att bli tillgängliga inom några veckor.

 

Fortsatt satsning på sjökort och hamnguidekartor med Hydrographica

Förra året lanserade Eniro Hydrographicas alla specialsjökort och hamnguidekartor. Den tydliga kartografin blev hyllad av såväl press som användare. Hydrographica har nu kartlagt ytterligare 250 hamnområden och Eniro lägger naturligtvis även till dessa inför båtsäsongen. Varje hamn är kartlagd i detalj med djup, tilläggningsplatser, faciliteter och rekommenderade infartsleder. Totalt kommer användarna nu att få tillgång till 2 400 km2 specialsjökort samt hamnguidekartor för 949 svenska hamnar och naturhamnar.

Bilderna visar hur området kring Sandhamn ser ut med Eniros nya flygfoton i olika zoomnivåer.