23 mars, 2020

Maximal uteplats på turkisk 62-fotare

Mazu Yachts utökar sitt sortiment med en ny modell på 62 fot. Det är en båt med extrema utrymmen på däck som även är försedd med tre kabiner.

Den nya modellen från det Turkietbaserade varvet hamnar storleksmässigt mellan Mazu 52 och 82 och kompletterar därmed båtbyggarens sortiment som nu innehåller fem modeller på 38 till 82 fot (flaggskeppet Mazu 82 ska enligt plan presenteras på Cannes Yachting Festival i september).

Skrovet på den första Mazu 62 är färdigbyggt, men det är fortfarande möjligt för ägaren att anpassa layouten samt skrovfärgen.

Mazu 62 är en stor daycruiser tänkt för turer över en natt eller en helg. Den har moderna och kantiga men sportiga linjer, stora skrovfönster, stort däckutrymme och en rymlig interiör. Designen började som en 58-fotsbåt, men ökades i storlek för att ge mer däcksyta och större innervolym för högre komfort.

Standardlayouten har en öppen sittbrunn ovanför motorrummet. Det stora fördäcket är utrustat med bekväma sittplatser och en loungegrupp runt ett pop-up matbord som kan sänkas ned och utrustas med extra kuddar. Båten har breda och djupa skarndäck för en säker passage när du rör dig fram och bak.

Under däck har Mazu 62 en ägarkabin midskepps för att ge maximal volym, en rymlig dinette och pentry med åtkomst via en trappa från förarplatsen. Här finns även en VIP-kabin och en extra kabin med våningssängar för barn eller besättning.

Den nya modellen byggs med kolfiber och kompositmaterial i sandwichkonstruktion med epoxyförstärkningar för maximal styvhet och styrka. För framdrivningen svarar dubbla Volvo Penta IPS-motorer.

 

Fakta Mazu 62

Längd:                  18,7 m

Bredd:                  5,2 m

Djup:                    1,5 m

Vikt:                      29 ton

Byggmaterial:       Kolfiber och epoxy

Motorer:               Volvo Penta IPS 950 (2×725 hk)

Alternativ:             Volvo Penta IPS 1200 (2×900 hk)

Toppfart:              42,0 knop

Marschfart:           35,0 knop

Bränsle:                3 000 liter

Info:                      www.mazuyachts.com