1 april, 2020

Tidig start med båtjobbet underlättar för alla

I år kan båtsäsongen bli längre än vanligt. I virustider kan det vara smart att göra i ordning båten så tidigt som möjligt.

Karlstad kommun har redan gått ut och sagt att de gör stadens båtplatser tillgängliga tidigare än vanligt. Även på andra platser i landet har det börjat fejas och putsas för att förbereda hamnarna inför årets båtsäsong.

Många båtklubbar håller sig uppdaterade och följer Folkhälsomyndighetens (FHM) besked. Med nuvarande regler går det dock utmärkt att vara ute och jobba. Arbetet bedrivs för det mesta ensam eller i små grupper och det bör vara enkelt att hålla avstånd till båtgrannarna.

I dagsläget finns det även gott om utrustning och tillbehör hos båttillbehörsföretagen eftersom de stora leveranserna från Asien lämnade hamnarna i produktionsländerna innan coronautbrottet där.

Den som hinner göra klar båten för sjösättning så tidigt som möjligt underlättar det gemensamma arbetet i båtklubben. Den som är färdig tidigt kanske kan hjälpa någon som blivit sjuk etc.

För båtklubbar som inte har haft sina årsmöten ännu gäller FHM:s regler om förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare.

Här är Svenska Båtunionens sammanfattning om läget: https://batunionen.se/om-medlemsmoten-i-batforbund-och-batklubbar-med-anledning-av-risken-for-coronoasmittan/