15 april, 2020

Dufour visar nytt flaggskepp

Dufour 61 heter det nya flaggskeppet från den franska segelbåtstillverkaren. Linjerna från Felci Yacht Design visar att det här blir en stor och modern segelbåt.

Lanseringen av nya Dufour 61 är beräknad till någon gång i sommar, men både den och lanseringen av varvets nya 53-fotare har förskjutits på grund av problemen kring coronavirus.

Det nya flaggskeppet är konstruerat för enkel och bekväm segling, trots att båten är cirka 19×5,5 m. Båten ska förena lyxighet med enkelhet för att ge en seglingsupplevelse utöver det vanliga, enligt varvets information.

Båten kommer att erbjudas med två layoutalternativ, båda med stora sociala utrymmen. Och rejält med ljusinsläpp under däck. Den som vill ha en stor och rymlig salong väljer layouten med ett mer förligt placerat pentry. Ägarkabinen är extra rymlig och ger möjlighet till ett mer privat utrymme.

Konstruktionen av däcket har gjorts med högsta prioritet på säkerhet och robusthet för alla ombord. Även här har komforten stått i centrum. Bärande bottenstockar är direkt integrerade i båtens skrov.

Fakta Dufour 61

Längd ö a:                19,22 m

Längd v l:                 17,62 m

Längd skrov:            18,30 m

Bredd:                      5,48 m

Djup:                        2,80 m

Bränsle:                   830 liter

Vatten:                     780 liter

Motor:                      180 hk

Segelyta:                  184 m2

Storsegel:                104 m2

Genua:                     80 m2

Design:                    Felci Yacht Design

Info: https://www.dufour-yachts.com/en/yachts/dufour-61