15 april, 2020

Världens minsta IMO-godkända EPIRB

EPIRB1 PROOcean Signal lanserar världens minsta kategori 1-godkända EPIRB – SafeSea EPIRB1 PRO. Den nya enheten är 30% mindre än motsvarande EPIRB:er, har tio års batterilivslängd och ett pris som gör den till en av de mest prisvärda på marknaden.

EPIRB1 PRO är godkänd enligt IMO:s regelverk som kräver att EPIRB:en monteras i ett hus med automatisk frigöring. Enheten lossas från huset om den kommer under vatten och flyter därefter bredvid fartyget. Den aktiveras automatiskt och sänder nödmeddelanden till räddningstjänsten via det internationella satelitnätverket 406 MHz.

EPIRB1 PRO väger bara 422 gram med dimensionerna 178x89x100 mm och levereras inklusive det automatiska frigöringshuset. En adapter medföljer för att enkelt kunna montera huset på samma plats som där äldre och större EPIRB:er från såväl Ocean Signal som från andra märken monterats.

EPIRB1 PRO utnyttjar alla tre satelitnätverken från den internationella räddningsorganisationen Cospas-Sarsat, inklusive MEOSAR, vilket innebär en nästan omedelbar signalupptäckt och snabb utsändning. Om enheten aktiveras kan den positioneras inom 100 m, 95% av tiden inom fem minuter. Den nya EPIRB:en har en toppmodern 66-kanals GPS-mottagare. Givetvis skickar enheten en pejlsignal på 121.5 MHz och har en ljusstark blinkande LED för visuell upptäckt i svag belysning.

Pris 9 570 kr.

Info: www.odelco.se