27 april, 2020

Största båten hittills från Zodiac

Zodiac Medline 9 är den största båten hittills från den franska gummibåtstillverkaren och därmed företagets nya flaggskepp. Den är byggd för dubbla utombordare och har gott om plats ombord.

Zodiac har utvecklat den nya modellen under 1,5 år. Särskild vikt har lagts vid funktioner och tekniska innovationer. Efterfrågan visar att den här båten är en välkommen nyhet med hittills ett 20-tal båtar i order.

Den nya modellen är konstruerad för fritidsbruk med en familj ombord, inklusive tonåringar och mindre barn. För designen svarar Zodiac själva tillsammans med holländska DEMS.

Medline 9 är byggd för att kunna vara ute på sjön länge. I båten finns en kabin med en standard som gör att man verkligen kan bo över och inte bara ta en tupplur. Den är också utrustad med toalett, dusch och ett pentry. I både för och akter finns rejäla utrymmen som kan användas som soldäck. Båten är godkänd för upp till 20 personer beroende på CE-klass.

På akterspegeln sitter dubbla utombordare på maximalt 2×350 hk, alternativt en singelmonterad 450 hk utombordare. Toppfarten anges till 55 knop.

Fakta Medline 9

Längd:                     8,9 m

Bredd:                      3,06 m

Tubdiameter:           0,6 m

Vikt:                         1 850 kg

Personer kat B–C:   8–20

Motor max:               1×450 hk eller 2×350 hk

Bränsle:                   400 liter

Pris:                         från 1,1 Mkr

Info:                         www.zodiac-nautic.com