19 maj, 2020

Invictus GT370S med dubbla utombordare

Invictus GT370S finns nu även i en version med utombordare. Två stycken Yamaha 425 XTO ger totalt 850 hk på akterspegeln.

Hittills har den läckert designade båten bara funnits med inombordsmotorer med drev. Invictus GT370S, som lanserades på Cannes Yachting Festival 2019, har fått flera nya möjliga tillval tack vare utombordarna.

Trenden med utombordare drivs framför allt av den amerikanska marknaden, där utombordarna är på väg att ersätta inombordare i båtar upp till 50 fot. Vid lanseringen i USA var intresset därför stort för den här modellvarianten, som har betydligt större utrymmen inne i båten tack vare att motorerna hänger utanför skrovet.

Det första exemplaret av GT370S är som sagt utrustat med två stycken Yamaha 425 XTO på totalt 850 hhk. Andra alternativ är på gång och båtmärket är inte enbart knutet till Yamaha.

Detsamma gäller inredningen, där basinredningen är densamma som med inombordare med två stora kabiner.

Tidigare har tillverkaren presenterat ”370 GT Special Edition with interior design by Anna Fendi”. För designen av hela båten svarar Christian Grande tillsammans med Anna Fendi.

Intressant är att Invictus använder både en super yacht designer (Christian Grande) och varumärket Fendi. Det sistnämnda ingår i LVMH Group, lyxproduktföretaget som bland annat äger Princess Yachts. En möjligen förklaring till samarbetet kan vara att ägare av stora Princessyachter vill ha en mindre egen dagtursbåt.

Fakta Invictus GT370S

Längd:                  11,35 m

Bredd:                  3,5 m

Vikt:                      6 900 kg

Personer:             12

Motor:                  2x Yamaha 425 XTO

Motor max:           1 200 hk

Toppfart:              40 knop (inombordare)

Marschfart:           26 knop (inombordare)

Bränsle:                1 070 liter

Vatten:                 195 liter

Info:                      http://www.invictusyacht.com/