29 maj, 2020

B&G i samarbete med Team Malizias Boris Herrmann

B&G har startat ett samarbete med Team Malizia och Boris Herrmann. I samarbete med grundaren, Pierre Casiraghi, och sjömannen Boris Herrmann är teamets uppdrag att främja havsvetenskap, skydd och utbildning runt om i världen.

Pressmeddelande:

Med Malizia II, en nyligen uppgraderad IMOCA 60 till foilingmodell, har teamet sitt sikte inställt på Vendée Globe 2020. Med hjälp av den senaste B&G elektroniken ombord, kommer Boris Herrmann att vara den första tyska sjömannen som någonsin försökt detta ultimata lopp av uthållighet.

Förutom att tävla i seglingstävlingar runt om i världen samlar Team Malizia viktiga data om koldioxid i havet med ett laboratorium ombord på Malizia II, dessa uppgifter hjälper forskare att bättre förstå klimatförändringarna i havet. Teamet har också samarbetat med skolor runt om i världen för att inspirera unga ambassadörer med sina seglingsäventyr.

– Jag är glad och stolt att samarbeta med B&G. Jag har använt deras produkter i många år och har alltid imponerats av deras innovativa och högkvalitativa produkter. Att deras berömda expertis och race-beprövade teknik ombord kommer att vara en stor tillgång för Vendee Globe. Som ett team strävar vi efter att leverera seglingsframgång men också i större skala med vår Malizia Ocean Challenge, där vi fokuserar på att skydda våra hav genom vetenskap och utbildning. Som sjömän ser vi förändringar i förstahands på vår miljö. Det räcker inte att bara segla snabbt. Vi måste arbeta mot lösningar för att bekämpa klimatkrisen och vi måste börja nu. Jag ser fram emot att arbeta med detta ämne med B&G och se hur vi kan anpassa och använda deras teknik för att vidare utveckla vetenskaplig forskning, säger Boris Herrmann.

Boris Herrmanns och Team Malizias mål går i linje med B&G:s uppdrag och mål.

– B&G är dedikerade att säkerställa att driva verksamheten hållbart och skydda miljön så got vi kan, sa Simon Conder, varumärkschef B&G.

– Jobba tillsammans för att utveckla idéer och framtida teknologi med Team Malizia i deras klimatforskningsprojekt samt att vinna Vendee Globe, är ett bra sätt för oss att använda vår 50-åriga kunskap i banbrytande innovation och passion för segling.