4 juni, 2020

COX dieselutombordare på 300 hk nu i serieproduktion

COX Powertrain har inlett serietillverkning av CXO300, dieselutombordaren på 300 hk som väckte stort intresse i branschen redan på prototypstadiet.

Pressmeddelande:

Lanseringen är en viktig milstolpe för det innovativa företaget som inte bara storsatsat på motorutvecklingen utan även satt upp en helt ny, högeffektiv och kvalitetssäkrad produktionslina i Storbritannien.

– CXO300 levererar unik prestanda och erbjuder många driftfördelar jämfört med både bensinutombordare och inombordsdieslar. Den demomotor vi testkörde tillsammans med kunder förra sommaren imponerade stort, säger Peter Nauwerck, VD på Diesel Power som är distributör för COX i Sverige, Tyskland, Baltikum, Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

Den nya motorn har utvecklats, testats och optimerats under flera år. Bland hjärnorna bakom världens mest kraftfulla dieselutombordare finns såväl erfarna marina motoringenjörer som motorutvecklare från brittiska Formel 1-stall.

CXO300 tillverkas vid COX Powertrains toppmoderna anläggning i Shoreham, Storbritannien. Produktionslinan, som utvecklats av välrenommerade QM Systems Ltd, är utformad så att risken för monteringsfel elimineras och innehåller flera specialutvecklade testceller som säkerställer att varje enskild motor uppfyller de rigorösa kvalitetskraven. Anläggningen kan producera en motor i timmen.

Ända sedan CXO300 låg på ritbordet har COX gång på gång fått kvitto på att det är en efterlängtad produkt. Intresset från marknaden har varit stort, liksom förtroendet från privata investerare som satsat drygt 100 miljoner euro för att projektet skulle nå mållinjen.

– COX började med en djärv vision och ett blankt papper. Nu har man en premiumprodukt som adresserar ett existerande marknadsbehov på ett helt unikt sätt. Vi på Diesel Power är väldigt stolta över att få representera COX och vara en del av den här revolutionen, säger vd Peter Nauwerck.

Info: www.dpower.se