8 juni, 2020

Marstrand Boat Show och Allt på Sjön i Gustavsberg ställs in

Det blir inga flytande båtmässor i Sverige i år. Sweboats styrelse har fattat det tunga men logiska beslutet att ställa in höstens flytande mässor på väst- och ostkusten.

Så här skriver Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i ett pressmeddelande:

Det råder ett fortsatt förbud mot större sammankomster över 50 personer, och med respekt för alla samarbetspartners och utställares planering för hösten, så vill vi inte vänta längre med ett beslut och därmed den här informationen.

Det är viktigt att säga att beslutet inte medför några kostnader för utställarna.

Hösten är för många i branschen en viktig försäljningsperiod och är samtidigt startskottet för nästa års försäljning. Därför vill vi som ert branschförbund fortsätta att hålla igång försäljningen.

Vi återkommer inom kort med ett erbjudande om ett alternativt event på nätet under samma period som mässorna skulle arrangeras!

Samtidigt kan vi glädjas åt att denna sommar kommer gå till historien som båtlivets år, då hemmasemester är det som gäller för oss i Sverige. Vi ser ju alla den enorma efterfrågan som är på både nya och begagnade båtar just nu och de som redan har båt planerar att använda den i större utsträckning än tidigare.

Så, Coronaviruset stoppar våra fysiska mässor i höst – men stoppar inte båtlivet – om vi tar ansvar och hänsyn – och det stoppar inte Sweboat från att komma med ett erbjudande om ett alternativt evenemang!

Båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg 2019.