12 juni, 2020

Tre generationer Ulvaeus välkomnar till Västervik i sommar

Västervik har fått ett rejält lyft för besökare med den nya satsningen Slottsholmen. Den som kommer med egen båt kan koppla av på den flytande hotelldelen och även njuta av det nybyggda hotellet, som ligger på gångavstånd till centrum.

Pressmeddelande:

Slottsholmen, som ligger ute vid havet i idylliska Västervikmed möjligheter till paddling, naturupplevelser etc., kan vara ett bra turistmål för folk som bor längre in i landet. En mötesplats för Västerviksborna samt en destination för besökare från när och fjärran.

Det flytande hotellet Slottsholmen on Water, med 360 graders sjöutsikt, är Nordens största flytande hotellplattform beläget mot vackra Slottsholmen.

Den hänförande utsikten i alla väderstreck och det centrala läget på den lilla ön bredvid stadens slottsruin hoppas familjen Ulvaeus ska göra Slottsholmen till ett av besöksmålen i sommar.

– Jag känner mig oerhört stolt över Slottsholmen som jag hoppas ska locka många besökare till Västervik, så att de får se hur fin min barndomsstad är. Jag minns somrarna som springpojke på Gränsö, körsbärsträdet vid sommarstället på Horns Udde där jag och kusinerna klättrade, seglatserna i Västerviks skärgård med vännerna Christer och Tony. Det som jag är gladast över är att min yngsta dotter Anna och hennes familj har flyttat till Västervik och driver hela Slottsholmenanläggningen, säger Björn Ulvaeus.

– Vi har stora planer för Slottsholmenanläggningen, inte minst arbetar vi aktivt för en hållbar matfilosofi där medvetna val, som exempelvis närodlat och närproducerat, är en självklarhet som genomsyrar hela verksamheten. Jag är mycket stolt över att få förvalta min pappas vision, säger Anna Ulvaeus, vd Slottsholmen.

Om Slottsholmen

Slottsholmen är en levande mötesplats året runt, ett unikt läge – ett vardagsrum för Västervikare och besökare på en av Sveriges mest unika platser. Byggnaden i handslaget tegel, glas och trä har ett enastående läge med 360 grader sjöutsikt i alla väderstreck och inrymmer restaurang, event- och konferenslokaler, boutiquehotell, bostäder och uteservering.

Ansvarig arkitekt för projektet är SandellSandberg.

Om Slottsholmen on Water

Slottsholmen on Water är ritat av SandellSandberg och byggnaden uppförs med träfasad på en flytande ponton. Inredning av rummen står Mod. arkitekter för. Totalt rymmer hotellet 33 rum om 755 m2 i två plan.

Taket är täckt med solceller och den redan befintliga bergvärmeanläggningen på land nyttjas för uppvärmning. En modern avsaltningsanläggning driven av solcellerna på hotelltaket har installerats för att säkra vattentillgången för Slottsholmen i händelse av låga grundvattennivåer underkommande varma och torra somrar.

Info: www.slottsholmen.com