1 juli, 2020

Match Cup Marstrand seglas längre ut på havet

Efter ett gemensamt beslut med Kungälvs Kommun och polisen i Västra Götaland har Match Cup Marstrand beslutat att flytta platsen för seglingstävlingen, som pågår 2–4 juli. Den nya platsen för regattan kommer att vara längre väster ut på havet utanför Marstrand.

Pressmeddelande:

I normala fall avgörs tävlingen i det södra inloppet till Marstrand, utanför Södra Strandverket. Men med tanke på risken för folksamlingar över 50 personer på den kommunala badplatsen, i anslutning till kappseglingsbanan har vi alltså beslutat om att racen avgörs längre ut på havet. Detta för att säkerställa att det inte samlas seglingsentusiaster i skaror över 50 personer för att följa tävlingarna på plats.

– Vi önskar ingen publik i anslutning till tävlingarna. I stället uppmanar Match Cup Marstrand alla intresserade att följa tävlingarna via direktrapporteringen på Sportkanalen och C More, som live-sänder tävlingarna torsdag till lördag 14:00 till 16:00, säger Marcus Dunér, evenemangsansvarig.

Vi vill också betona att förutom flytten längre ut på havet, så arrangeras inga publika event på Marstrand under regattan. Det kommer inte att finnas någon speaker som berättar för publiken vad som händer. Det kommer inte heller att finnas några andra nöjesaktiviteter så som prova-på-segling, serveringar eller shoppingmöjligheter.