1 juli, 2020

Ny äventyrspartner för rodd över Atlanten utsedd

Sören Kjellkvist har under våren 2020 sökt med ljus och lykta efter en äventyrslysten partner för att ro över Atlanten med. Nu har han funnit sin nya vapendragare i Måns Kämpe.

– Det blir ett fantastiskt äventyr, tufft mentalt och fysiskt med gott om utmaningar och samtidigt fullt av nya upplevelser, en chans att lära mig väldigt mycket, att utvecklas som människa, säger Måns Kämpe.

– Det känns väldigt bra att nu funnit en partner för att ta sig över Atlanten. Måns har köpt in sig i oceanroddbåten Albedo och nu kan vi börja med planering, förberedelser, träning och framtagandet av vårt pedagogiska miljöbudskap. Det viktigaste under en oceanrodd är personkemin, och den vet jag redan funkar då Måns är en gammal vän. Jag ser fram emot att få ta första roddtaget över Atlanten med Måns, säger Sören Kjellkvist.

Det var en kontaktannons som Måns ansökte till: Äventyrsprojekt – Ro över Atlanten.

Man eller kvinna sökes till farofylld resa i liten roddbåt över Atlanten. Ingen lön, sova och ro i 2-timmars skift dygnet, tryckande hetta, svåra saltsår, öppet hav och fri horisont månader i sträck, upp till 10 meter höga vågor, ständiga faror, ingen garanti­ för välbehållen hemkomst. Möjlig egen ära och förhöjd självkänsla vid händelse av framgång.