2 juli, 2020

Ny 33-fots daycruiser med utombordare från Bavaria

Bavaria Yachts presenterar sin första daycruiser med utombordare. Den heter Vida 33 och erbjuds med motorer från 2×150 hk.

Bavaria Yachts, som har sitt huvudkontor och tillverkning i Giebelstadt i Tyskland, håller på att utveckla två prototyper för utombordare. Detta kommer efter att Bavaria förra året köpte slovenska Greenlines projekt med utbordarbåtar. De första testerna ska köras av Bavaria i september.

Vida 33 har tagits fram av varvets utvecklingsteam på bara fyra månader. Varvet tillverkar både segel- och motorbåtar för fullt fram till semestern och efter sommaruppehållet är det meningen att produktionen av de nya utbordarbåtarna ska starta.

Vida 33 kommer att byggas i två versioner; en öppen och en med hard top. Tillsammans med det sportiga skrovet med sina infällda fönster får båten en dynamisk siluett. Även fördäcket erbjuds med två olika layouter, antingen med en stor solbädd eller en stor ”lounge area” med bland annat ett cocktailbord och plats för sex personer.

Varvet har vid utvecklingen lagt fokus på bra boutrymmen och stora sociala ytor. Båten har bland annat en L-formad sittplats med ett stort matbord på styrbord sida. Här finns även wet bar, kyl, gasspis och pentry. Som tillval finns en hydrauliskt höj- och sänkbar badplattform.

Under däck finns en dubbelkoj för att ge bra komfort samt badrum.

Vid förarplatsen finns utrymme för två 9” skärmar för att övervaka systemen ombord.

Motoralternativen är dubbla Mercury 2×150 hk, 2xV6 200 hk, 2xV8 250 hk eller 2xV8 300 hk. Motorerna installeras vid varvet.

Info: www.bavariasverige.se