21 augusti, 2020

Cannes Yachting Festival ställs in

Den flytande båtmässan i Cannes – Cannes Yachting Festival – ställs in, enligt sajten IBI News. Det här är ett allvarligt avbräck för båtbranschen eftersom mässan i Cannes är den största och viktigaste i sin kategori i Europa.

Det officiella beskedet har inte kommit än, men IBI News har fått information genom flera stora utställare. Även Båtliv har fått uppgifter om att mässan ställs in.

Cannes Yachting Festival skulle ha hållits 8–13 september. På grund av Covid-19 måste arrangörerna nu alltså ställa in den. Problemen med resande och att många utställare, främst från Nordamerika, inte kan komma gör att det blir ännu svårare att genomföra mässan.

Troligen innebär beslutet att ställa in mässan i Cannes att även mässan i La Rochelle ställs in. I La Rochelle visas ett mycket stort utbud av segelbåtar medan Cannes har en blandning av allt från små jollar till superyachts på 50 m och mer.

Cannes Yachting Festival 2019.