24 augusti, 2020

Rekordbra flyt i Hammarbyslussen i sommar

Trots att ovanligt många båtar slussar genom Hammarbyslussen i sommar så flyter trafiken på mycket bra och säkert. Stockholms Hamnar säger att de vill tacka alla som har slussat i år.

Rekordmånga har slussat mellan Mälaren och Saltsjön under denna sommar. Mellan 1 maj och 13 augusti har Stockholms Hamnar hjälpt drygt 27 000 båtar att slussa, vilket innebär 21 procent fler än under samma period förra året.

– Det slussas snyggt och säkert, en eloge och tack till alla kaptener som denna sommar har slussat genom Hammarbyslussen. Visst har en och annan båt blivit hängande, några personer har badat, några har tappat betalkorten i vattnet och segelbåtar har kört in i bron innan den öppnat, men det är inte många incidenter, inget allvarligt och ungefär som tidigare år, säger Peter Widell, hamnstyrman och chef för servicegruppen.

De senaste helgerna har mellan 600 och 800 båtar slussat genom Hammarbyslussen varje dag.