2 september, 2020

AMT byter till Yamaha båtmotorer

Det finländska båtmärket AMT har inlett ett samarbete med Yamaha Motor Scandinavia, som därmed blir exklusiv leverantör av båtmotorer. Från och med 1 september 2020 säljs AMT-båtar nyckelfärdiga med Yamaha-motorer förmonterade när de levereras till AMT:s återförsäljare i Sverige, Finland och Norge.

Pressmeddelande:

Kommentarer kring samarbetet:

– Vi har mer än 30 års erfarenhet av att bygga båtar. Genom alla år har vi lagt stor vikt på hantverk och kvalitet – och aldrig lämnat något åt slumpen. Det är en syn som vi delar med Yamaha, och de är därför en naturlig partner för oss. På det här sättet säkrar vi att den totala upplevelsen för båtägaren blir så ultimat som den bara kan bli, säger Mikael Winqvist, vd på AMT.

–Med sitt fokus på innovation är AMT är en bra match för oss. Vi delar samma produktions- och hållbarhetsfilosofi. Det här är ett nytt och spännande sätt för oss att arbeta på och vi ser fram emot att se hur detta partnerskap utvecklar sig framåt, säger Christopher Sjöblom, ansvarig för Marine på Yamaha Motor Scandinavia.