4 november, 2020

Ari Huusela förbereder sig för Vendee Globe

Ari Huusela, en välmeriterad Ocean Race-seglare från Finland, är mitt uppe i förberedelserna inför Vendee Globe. För fyra år sedan uppfyllde han sin största dröm hittills genom att segla på den legendariska, 5 500 km långa Route du Rhum från Frankrike till Karibien och som den första nordiska seglaren att korsa mållinjen förbereder han sig nu noggrant inför Vendee Globe.

Pressmeddelande:

Aris mål är att med vägledning av B&G fullfölja de 44 000 km runt jorden i en segelbåt, ensam, utan att stanna, utan hjälp och så snabbt som möjligt.

Ombord på sin Imoca 60 ”Stark” har Ari den senaste elektroniken för tävling på den högsta nivån. Med ett komplett B&G-system inklusive en Zeus 3 9”, Triton² digital display och Halo-radar, i kombination med ett fullständigt H5000 Hercules-system som har särskilda tävlingsfunktioner, inklusive polartabeller för prestandamål och 3D-rörelsekorrigering för maximal precision i vinddata. Autopilotsystemet H5000 är mycket effektivt i de tuffaste förhållanden och i de flesta testmiljöer, vilket gör det perfekt för tävlingsbåtar med liten besättning.

– Säkerhet är alltid högsta prioritet i mitt jobb som skeppare. Det återspeglas i hur jag seglar när jag är ensam till havs, eftersom den närmaste hjälpen kan vara mer än tusen kilometer bort är tillförlitlighet mycket viktigt när det gäller säkerhet och prestationer inom ensamsegling och att ha de bästa systemen ombord blir oumbärligt. B&G-systemet är tillförlitligt, sofistikerat och kan köra båten med maximal kraft under alla förhållanden, säger Huusela.

Vendée Globe är IMOCA Globe-seriens mest prestigefyllda kappsegling. Två tredjedelar av segelbåtarna förlitar sig på B&G:s autopiloter, radarenheter, instrument och plottrar för att kunna segla snabbare och säkrare när de seglar världen runt i sina magnifika IMOCA 60-båtar.

– Vid segling med liten besättning är elektroniken och autopilotlösningen en viktig del av utrustningen som hjälper ensamseglare att segla båtarna och det är av största vikt att de kan lita på sin utrustning, säger Simon Conder, chef för B&G-varumärket.

Läs mer om Ari Huusela på: https://www.arihuusela.com/