2 december, 2020

Följ Max Salminens resa mot OS

Max Salminen är en av Sveriges stora olympiska medaljhopp inför sommarspelen i Tokyo 2021. Och han är en av sex svenska OS-resenärerna som Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) valt att följa i förberedelser, träning och livet däromkring – från idag fram till OS i Tokyo i augusti.

SOK presenterar nu, i samarbete med Svenska Spel, webbserien Tillsammans till OS i Tokyo där tittarna får följa sex svenska medaljhopp i deras vardag och träning på väg till de olympiska spelen.

Just nu är Max på Lanzarote där han har de bästa förutsättningarna för bra förberedelser och träning tillsammans med flera andra framstående Finnjolle-seglare.

Som OS-guldmedaljör i London 2012 vet han vad som krävs för att tävla om medaljerna. Samtidigt är läget ett annat idag, än för drygt åtta år sedan. Idag har Max en familj med två små barn som också kräver tid och uppmärksamhet. Men hans målsättning i OS är glasklar.

Bild från världscupfinalen i Marseille i juni 2019 då Max tog en bronsmedalj. Foto: Jesus Renedo.

– Jag ska ta mitt andra OS-guld. Det är min målsättning och det jag tror på, sade Max så sent som i somras.

De första avsnitten i webbserien Tillsammans till OS i Tokyo släpps i dag, onsdag 2 december, och kan ses på Svenska Spels Youtube-kanal och i OlympiaAppen.

De sex olympierna som tittarna får följa är, förutom Max Salminen, Angelica Bengtsson, stavhopp, Petter Menning, kanot, Sofia Mattsson, brottning, Sara Algotsson Ostholt, fälttävlan och Anna Bernholm, judo.

För mer information besök: Svenska Spel och SOK följer sex olympier på vägen till Tokyo – Sveriges Olympiska Kommitté.