9 februari, 2021

Snabbt flaggskepp från IRON Boats

Svenska IRON Boats, som har skapats av båtentusiasterna Lars och Henrik Peterson (IRONBROTHERS) presenterar ett nytt flaggskepp på 8,3 m. IRON 827 är god för över 60 knop.

Båtliv har tidigare provkört flera av de idag fyra modellerna från IRON. Särskilt IRON 767 imponerade med sina fina och trygga sjöegenskaper. Kännetecknande för alla modellerna är fina, stabila och förutsägbara sjöegenskaper för en trygg körupplevelse. En av anledningarna till detta är designen, som har gjorts av Mannerfelt Design Team.

IRON 827 kan i toppversionen förses med en Mercury 450R utombordsmotor, vilket ger en toppfart på hela 60 knop.

– IRON 827 ger samma stabila körupplevelse som en äkta powerboat, säger bröderna Lars och Henrik Peterson.

Från och med 2021 levereras alla båtar från IRON med motorer från Mercury och navigationsutrustning från Simrad.

– Vi har provat allt, så vi vet att varje kombination av båt, motor och propeller är optimal säger bröderna Lars och Henrik Peterson.

IRON kombinerar RIB-båtens sjöegenskaper, mjuka gång och tubens fenderfunktion med plast- och aluminiumbåtars stora inner- och förvaringsutrymmen, ett unikt koncept. Den höga stäven ger torr gång och de låga skrovsidorna sparar vikt.

Båtarna har centrerad styrkonsol för att få god viktfördelning och bra rörlighet i båten samt en väl vindskyddad förarmiljö. Båtarna har stora förvaringsutrymmen, vattensportstolpe och lättillgängliga badplattformar.

Båtarna är modulärt uppbyggda. De fyra modellerna bygger på nio gemensamma moduler. Även färgskalan är begränsad för att göra produktionen kostnadseffektiv.

 

Fakta IRON 827

Längd:                     8,32 m

Bredd:                      2,44 m

Vikt:                         1 450 kg

Sittplatser:                9

Bränsle:                   304 liter

Motor:                      250–450 hk

Fart:                         45–60 knop

CE-kategori:             C

Info:                         www.ironboats.se