9 april, 2021

Brunswick ökar satsningen på el och självkörande båtar

Brunswick Corporation, som är moderbolag till bland annat Mercury och MerCruiser, har tillkännagett att ska satsa på elmotorer och företagets ACES (Autonomy, Connectivity and Electrification) strategi för att använda teknik och design för att förbättra fritidsbåtsupplevelsen. Det görs i samarbete med i-Jet Innovation Lab vid University of Illinois.

Många har väntat på att denna jätte bland världens största tillverkare av marinmotorer skulle presentera planer för elmotorer. Med den nya satsningen visar Brunswick att de menar allvar. i-Jet Innovation Lab får tre gånger större yta att arbeta på än tidigare, vilket möjliggör mer än dubbelt så många studenter än tidigare på platsen. Företagets team för elektrifiering – Brunswicks Enterprise Technology Team – utökas också.

I-Jet-labbet öppnades 2018 för att ge en möjlighet för studenter vid University of Illinois att arbeta i samarbete med Brunswick för att hjälpa till att forma framtidens båtupplevelse. Det ska ske med ny teknik inom områden som robotik, artificiell intelligens, avancerade elektriska system och augmented reality.

– Vi ser teknik och innovation för en bättre och smidigare båtupplevelse och vi tror på kraften i samarbete och utforskning, säger Trevor George, i-Jet Site Director

– Samarbetet med andra företag inom Forskningsparken ger oss en möjlighet som de flesta företag inte har, vilket gör att vi kan definiera båtens framtid genom att kontinuerligt investera i toppmodern teknik och industriprocesser och metoder.

Den officiella öppningen av det utökade i-Jet-labbet planeras till 1 juli i år. Här finns mer info: https://ijetlab.com

Bilden: Mercury Verado V12 är världens största bensindrivna utombordsmotor. Snart kan vi få se elutombordare också från Brunswick Marine.