9 april, 2021

Holländsk 36-fotare god för 50 knop

I tider när många talar om att köra saktare och visa hänsyn på havet presenterar en holländsk båttillverkare en större familjebåt god för 50 knop.

Det är den relativt nya båttillverkaren Focus Motor Yachts som presenterar sin nya Power 36. Det är en fyrbädds motorbåt, som får sin premiär på Cannes Yacht Show i september.

Designteamet säger att de ville skapa ”en snabb, mycket sportig båt som kan hantera mycket kraftfulla motorer”. De ville också ha en båt med stor innervolym och fler funktioner än konkurrenterna.

Power 36 är designad av Tony Castro, som designat många av Galeon Yachts båtar. Förarplatsen är placerad mitt i båtens långskeppslinje. Den som vill ha ljus och luft kan öppna en stor taklucka som är inbyggd i hardtoppen och gör att hela sittbrunnen kan få naturligt ljus.

Båten har en stor matplats för sex personer och har stora utrymmen akteröver med solplats för sex personer.

Power 36 har ett starkt, djupt V-format skrov för att ge bra gång även i kraftig sjö. Motorbrunnen är extra isolerad med dubbla lager isolering mot normalt.

Motorerna är i standardutförandet två stycken MerCruiser dieselmotorer med drev på 270 hk vardera. Med en 550 liters bränsletank är räckvidden vid marschfart 300 sjömil. Som alternativ erbjuds 2×370 hk och en extra bränsletank.

Fakta Power 36

Längd:      11,0 m

Bredd:      3,49 m

Vikt:          6 400 kg

Bränsle:    550 liter

Vatten:     140 liter

Personer: 10

Kabiner:   2

Kojer:       4 + 1

Motorer:   2×260 – 2×370 hk diesel drev

Räckvidd: 300 M+

Toppfart:  50 knop

Designer: Tony Castro

CE-klass: B

Pris:         cirka 3,5 Mkr med svensk moms

Info: www.focus-motoryachts.com