13 april, 2021

Ny design och nya, starkare elmotorer

Norska Evoy firar tre år med att presentera en ny design på sina motorer, som även presenteras i starkare versioner. Företaget satsar på att utöka sin affär från att bara vara ett teknikbolag till att konstruera smarta båtkoncept.

Den nya designen gäller samtliga produkter, från utombordsmotorer till designen av inombordare. Företaget har levererat de första produkterna till marknaden och vill nu utöka samarbetet med andra partners i båtbranschen.

Den första motorn som lanserades var på motsvarande 150 hk. Enligt ett pressmeddelande är ytterligare två varianter på gång med 300 respektive 450 hk. De första motorerna på 150 hk ska levereras hösten 2021.

Det norska motorbolaget har en vision att konstruera de snabbaste motorerna med bäst livslängd för en cirkulär ekonomi. Motorernas fördelar med eldrift är bland annat att de reducerar CO2 och buller på sjön, som alla andra elmotorer.

Info: www.evoy.no