13 april, 2021

Långfärdsbåt i internationell toppklass

Magellano 66 från italienska Azimut är en modern långfärdsbåt för alla som inte har så bråttom på sjön. Marschfart är upp till 19 knop.

Azimut Yachts har nyligen introducerat två nya modeller på 25 respektive 30 m. Den nya 66:an är byggd i samma stil, men den mäter i sammanhanget måttliga 20,15 m.

Stilen känns igen efter flera andra modeller med namnet Magellano. Bland kunderna finnas sångaren Andrea Bocelli, som till och med har en specialbyggd luftkonditionering i sin båt för att kunna ha med en flygel på havet.

Liksom sina större syskon har nya Magellano 66 tidlös men ändå modern design. Liksom många andra moderna långfärdsbåtar har den stora däcksytor, en stor elektriskt öppningsbar taklucka och gott om utrymmen på flybridge.

Det är dock innerutrymmena som är båtens främsta argument. Volymen är generös med extraordinär komfort och mångsidighet. Salongen är till exempel optimerad och fördelad på olika nivåer för att skapa en luftig och ljus miljö. Den som vill ha lugn och ro under färd kan skärma av förarplatsen med en skjutdörr, som även separerar pentryt från salongen.

På det nedre däcket finns, förutom ägarens svit och två gästkabiner, en fjärde kabin som kan användas som förvaringsutrymme eller förses med våningssängar.

Utrymmena på den stabila flybridgen är väl tilltagna. Förutom förarplats och solytor finns här även en lounge som kan förses med en wet bar.

Båten är halvplanande med 23 knop toppfart med standardmotorerna från Volvo Penta. Skrovkonstruktionen kallas ”Dual Mode” och är den andra generationen av detta koncept från Azimut. Som alternativ för den som vill ha högre motoreffekt erbjuds 2xMAN 850 hk.

Fakta Magellano 66

Längd ö a:            20,15 m

Längd skrov:        17,95 m

Bredd:                  5,40 m

Djup:                    1,67 m

Vikt:                      45,8 ton

Material:               Kolfiber och GRP

Skrov:                  Halvplanande

Kabiner:               3/4 + 1 besättning

Kojer:                   6/8 + 2

Motorer:               2 x Volvo Penta D13 800 hk V-drive

Toppfart:              23 knop

Marschfart:           19 knop

Bränsle:                4 500 liter

Vatten:                 1 000 liter

Info:                      www.azimutyachts.com