14 april, 2021

Snabb och exklusiv 43-fotare från svenska Shogun Yachts

Två år efter att den första båten presenterades under varumärket Shogun är det dags för nästa modell. Nya Shogun 43, som ska börja provseglas i höst, utmärker sig med sin design. Även den här gången är det båtdesignern Håkan Södergren och hans son Oscar som ansvarar för linjerna.

43-fotaren ser extrem ut redan på ritningsstadiet. Båten är byggd i kolfiber, det vill säga samma som i storasyster Shogun 50. Båten har utvecklats med fokus på prestanda och användarupplevelse. Designen talar om att det är en båt för alla som gillar aktiv och snabb segling.

Shogun 43 har tagits fram i samarbete med Linjett Yachts (Rosättra). Den är helt tillverkad i kol för att vara både lätt och snabb. Samtidigt är den utformad för att vara lättmanövrerad. Dubbla roder, ett brett akterskepp och en väl tilltagen sittbrunn med dubbla rattar är några typiska kännetecken.

Det är inte bara prestanda som står i fokus. Båten är designad för att ge hög komfort och en exklusiv känsla. Här finns ett antal skräddarsydda design- och tekniklösningar för att förbättra hastighet, båthantering och övergripande segelupplevelse. Kunder kan välja mellan två alternativ för rigg och köl, även inredningen kan anpassas. Även seglen och båtens färgsättning kan anpassas efter kundkrav.

Shogun Yachts är ett svenskt båtmärke. Båtarna byggs i samarbete mellan Linjett Yachts, Vaxholm Komposit, Diab Group, Macromoulde och Marstrom Composite.

Fakta Shogun 43

Längd:                  13,1 m

Längd v l: 12,3 m

Bredd:                  3,7 m

Vikt:                      6 330 kg

Ballast:                 2 660 kg

Djup:                    2,4 / 2,7 m

Mast:                    21 m

Storsegel:             65 m2

Fock:                    53,8 m2

Info:                      www.shogunyachts.com