23 april, 2021

Sunseeker sjösätter helt ny Manhattan 55

Efter stora framgångar med Manhattan 52, som har levererats i 131 exemplar sedan introduktionen, har Sunseeker avslöjat detaljer om sin senaste flybridge-modell, helt nya Manhattan 55. Den har utformats för bättre komfort samtidigt som ägarna får stora sociala utrymmen jämförbara med större båtar.

Stora delar av sidorna domineras av yttre glasfönster i kombination med rostfritt stål och kolfiberdetaljer. Båten har gott om plats på huvuddäcket för att kunna umgås med vänner och familj. Här är ett starkt fokus på belysning och exklusiva interiördetaljer.

En speciell funktion som skiljer Manhattan 55 från sina konkurrenter är eldrivet sidofönster som kan sänkas med en knapptryckning för att skapa exceptionell kombination av in- och utemiljö. Salongen har sex bekväma sittplatser och soffgrupper som gör att det kan skapas ytterligare sittplatser vid behov.

Interiören är som alltid mycket arbetad med fina detaljer i trä och textilier. De ytbehandlingar som kunderna kan välja mellan är Wenge Satin, Silver Oak, Smoked Eucalyptus och Walnut. Hela salongen har gott om ljusinflöde tack vare de stora glasytorna och den smarta användningen av material. Belysningsdesignen är till stor del dold i takpaneler och möbler. Ägare kan välja mellan två belysningsscheman med aktivering med en knapptryckning.

Flybridge har stora ytor för solbadare föröver, en wet bar och ett område akterut med fast U-formad sittplats som kan kompletteras med ett stort matbord, allt under en integrerad och skyddande hardtop med en öppningsbar lucka.

Även badbryggan utnyttjas maximalt, som på de flesta moderna båtar i den här klassen. Manhattan 55 har en välutrustad badplattform med Beach Club. Här finns utrustning för vattensport, inbyggd grill och takdusch.

Båten drivs av två Volvo Penta D13-800 dieselmotorer, Manhattan 55 har en behaglig marschfart på 25 knop med en räckvidd på 250 M. toppfarten är över 30 knop.

Fakta Manhattan 55

Längd:      17,21 m

Bredd:      4,87 m

Djup:        1,37 m

Vikt:          27 ton

Bränsle:    2 200 liter

Vatten:     600 liter

Kojer:       upp till 6 gäster plus en besättning

Motorer:   Volvo Penta upp till 1 600 hk totalt med rak axel eller poddar

Toppfart:  Upp till 32 knop

Räckvidd: 230 M vid 21 knop

Info: www.sunseeker.com