11 maj, 2021

Brunswick lanserar flera elmotorer och elbåtar i olika segment

Ett par månader efter introduktionen av Mercury Verado V12 står det klart att Brunswick Marine även satsar på elmotorer och elbåtar. Världens största marinföretag ska satsa på fem elektriska drivsystem, varav det första introduceras 2022.

Det är den marina nyhetssajten IBI News som kommer med uppgifterna.

Enligt sajten ska Brunswick, moderbolag till bland andra Mercury och MerCruiser, lansera fem elektriska framdrivningssystem. Dessutom ska de lansera elbåtar i fyra segment senast 2023. Redan i år lanseras Advanced Driver Assistance System (ADAS).

Uppgifterna kommer från Brunswicks CEO, David Foulkes, tillsammans med företagets ledning. De presenterade planerna under devisen ”Next Wave” för att markera Brunswicks position på marknaden.

För båtindustrin i stort innebär det här att utvecklingen av elmotorer och elektriska drivsystem får en rejäl skjuts framåt. Branschen har mer eller mindre väntat på det här även om Volvo Penta redan har visat elmotorer för båtar under ett par år.

– Vi tror att inget annat företag är bättre positionerat för att göra ett riktigt avtryck i förändringen till marin elektrifiering än Brunswick, säger Foulkes till IBI News.

Nyheterna på elsidan omfattar:

5 elektriska propulsionsystem (det första lanseras 2022)

Avancerade batterisystem under 2023

Elbåtar i fyra olika segment under 2023

Bilden visar Mercury Verado V12, en bensindriven utombordsmotor.