11 maj, 2021

EFB-teknik för att matcha nya trender inom fritidssegmentet

Samtidigt som antalet husvagnar, husbilar och båtar ökar, så ökar även energiförbrukningen ombord. Nu expanderar Varta sitt utbud av högpresterande batterier för fritidsaktiviteter. Med avancerad batteriteknik ger EFB-batterier pålitlig kraft inom fritidssegmentet.

Pressmeddelande:

Det senaste året har det blivit alltmer populärt att resa inom landets gränser. Även denna säsong kommer hemesterfirandet vara populärt bland campare och båtägare. Fler väljer att resa inom landet och antalet husvagnar och husbilar har ökar rejält. Även efterfrågan på båtar har ökat drastiskt, vilket visar på ytterligare en populär fritidsaktivitet som kommer att stå kvar även 2021.

Vi använder alltfler komfortabla tekniker i vardagen – både i hemmet och på våra resor. Användningen av eldrivna apparater såsom: spotlights, kylskåp, större tv-apparater, luftkonditionering och navigeringsfunktioner har blivit en trend bland campare och båtägare. Med traditionella batterier hade livslängden minskat avsevärt och därför kräver den nya trenden batterier som kan matcha energiförbrukningen ombord.

Det är inte bara att antalet fordon har ökat, utan utrustningen ombord har även utvecklats. De nya trenderna för moderna husvagnar, husbilar och båtar kräver mycket energi, och det är viktigare än någonsin att välja rätt batteri och de bästa kvalitetsprodukterna för att säkerställa en problemfri semester. Frihet är att kunna njuta av naturen, bortom överfulla resetransporter och opersonliga hotell, samtidigt som du reser med bekanta bekvämligheter – Varta Professional batterier gör detta möjligt. Batterierna är utformade för att säkerställa en avslappnad och trevlig semester för både campare och båtägare.

För att besvara den pågående trenden inom fritidssegmentet har VARTA nu uppgraderat Dual Purpose-serien. Det nya sortimentet är batterier baserade på EFB-teknik, vilket fungerar som ett komplement till Dual Purpose AGM-sortimentet. Professioinal Dual Purpose EFB är designat för både start- och djupcykllingsapplikationer inom camping- och båtsegmentet och anpassar energiförbrukningen för husvagnar, husbilar och båtar.

Dual Purpose batterier med EFB-teknik förlänger batteriets livslängd och den minimala självurladdningen gör batteriet till ett självklart val för säsongsbaserad användning och kortare resor. EFB-tekniken stödjer en urladdning på upp till 50% av den angivna etikettkapaciteten och har en prestanda på upp till 2,5 gånger bättre än traditionella batterier. Med det sagt, har blivit lättare att anpassa rätt batteri till kundernas individuella behov.