5 juli, 2021

Nya linjer från Absolute Yachts

Absolute 48 Coupé visar på en helt ny designstil från italienska Absolute Yachts. Båten är också den första modellen i det nya Coupé-serie.

Absolute Yachts är kända som föregångare inom den italienska båtindustrin och därmed också internationellt. Många båttillverkare tittar noga på utvecklingen i Italien när de designar sina båtar.

Absolutes nya Coupé-serie står för sportighet, komfort och mångsidigt. Bland nyheterna märks att båten har utrustats med inbyggda solpaneler och har väl tilltagna fönster med panoramaöppningar. Dessutom har 48-fotaren en stor “terrasserad” cockpit, kunden själv kan bestämma designen.

De sportiga och ganska kantiga linjerna i Absolute 48 Coupé sticker ut med djärv stil som talar för att båten har stor innervolym. Taket är utrustat med en uppsättning solpaneler, varav en är transparent för att släppa in naturligt ljus utan att överhettas. Detta ska vara en av detaljerna ombord som återspeglar tillverkarens principer att sträva efter minsta möjliga miljöpåverkan ombord och under byggnation.

Salongen har stora sidofönster och tack vare panoramavindrutan en oavbruten sikt. Fönstren kan öppnas elektriskt för att släppa in havsbrisen och få en behaglig, naturlig luftcirkulation.

Inredningen kan anpassas på flera olika sätt efter kundens önskemål. Det gäller även akterdäcket och badplattformen, som har riktigt fina ytor.

Motorerna är i standardutförandet 2xVolvo Penta IPS 650.

Absolute 48 Coupé har premiär på Cannes Yachting Festival 7–12 september.

Fakta Absolute 48 Coupé

Längd:      14,9 m

Bredd:      4,52 m

Djup:        1,2 m

Motorer:   2xVolvo Penta IPS 650 (2×480 hk).

Absolute 48 Coupé har premiär på Cannes Yachting Festival 7–12 september.

Info: https://48coupe.absoluteyachts.com/