1 september, 2021

Världspremiär för Nimbus C8 på Stockholms Flytande Båtmässa i helgen

Nimbus nya kabinmodell får världspremiär på en offentlig båtmässa i Stockholm kommande helg, 2–5 september. C8 har visats tidigare för mindre grupper, men det här är första gången en större publik kan se båten.

KSSS arrangerar Stockholms Flytande Båtmässa på Djurgården. En av de intressantaste premiärerna blir alltså Nimbus nya kabinmodell på 8 T8-skrovet. Den nya kabinen är den tredje och minsta modellen i Nimbus Commuter serie efter modellerna C9 och C11. C8 är en användarvänlig, snabb båt, byggd för att passa året runt-pendlare, aktiva dagssemestrare eller för de som vill ut och övernatta en natt eller två.

Pressmeddelande:

Tack vare sin enkla, funktionella och stabila design är den det perfekta valet för de som vill använda sin båt dagligen, oavsett väder. I C8 prioriteras utrymme, ytor och funktionalitet som ger bästa tänkbara lastbarhet och frihetskänsla ombord. Resultatet är lättåtkomliga stuvutrymmen, breda gångbord, stora skjutdörrar och breda passager.

– C8 är en smidig, lättanvänd och bekväm året-runt båt som funkar lika bra oavsett om du reser ensam eller med sällskap. Trots mindre storlek har vi prioriterat utrymme som gör det lätt att stiga av eller på och röra sig ombord. Knepet med C8:an var att bygga in samma höga nivå av funktionalitet och flexibilitet som C9:an fast i ett mindre skrov, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

Den ultimata Commutern

C8 har en bred walk-around med väl tilltagna trampytor och breda passager som ger påtagligt bra rörelsefrihet ombord. Nimbus C8 är ett mindre alternativ till de andra båtarna i Commuter-serien och vänder sig främst till den nordiska marknaden.

– Med C8:an når vi en bredare publik, dels för att prislappen är lägre men också på grund av att båten är mindre. Tack vare sin mindre storlek så går C8:an in på båtplatser där det annars skulle bli för tight. Dessutom är båten lätt att transportera med trailer, säger Jonas Göthberg, kommersiell direktör på Nimbus.

Ljus och Rymlig

Fördäcket på båten erbjuder ett multifunktionellt utrymme med sittplatser som kan ändras från drive-, till chill-, till loungemode beroende på situation. Den ljusa och rymliga hytten erbjuder gott om naturligt ljus tack vare sina extra stora glasdörrar, det öppningsbara takluckorna av glas samt den stora öppningsbara akterluckan. Den höga takhöjden och ljusinsläppet i salongen kombinerat med fullt öppnade sidodörrar, öppen akterlucka och fullt öppnade takluckor ger nästintill känslan av en öppen båt. Utöver att skapa en ljus och luftig båt förenklar den stora akterluckan vid lastning och avlastning samt underlättar med kommunikation för besättningen ombord.

Smart och flexibel

På akterdäcket finns det plats för fyra–fem sittande. Antingen på sidobänkarna eller på aktersoffan som kan fällas ut. Tack vare den fällbara soffan kan akterdäcket anpassas efter behov: sittplatser vid umgänge, lastplats för bagage eller utrymme för aktiviteter som fiske eller bad.

Nimbus C8 erbjuder bekväma sittplatser för både föraren och passagerarna. De snurrbara förarstolarna kan enkelt vändas runt mot passagerarsoffan och hyttbordet som kan förlängas till ett helt middagsbord. Passagerarsoffan kan konverteras till en extra säng för två barn eller en vuxen. I förpiken finns en dubbelsäng samt WC och pentry. Hytt-taket är utrustat med integrerade lastbåtar som förenklar vid lastning av större föremål som till exempel en SUP, kajak, surfbräda etc.

Vem är C8:an för?

Nimbus C8 är en snabb, multifunktionell Commuter för året runt-pendlaren, perfekt för det kallare Skandinaviska eller Nord Amerikanska klimatet. Det är en lätthanterlig, smart båt för den som söker mer frihet till ett lägre pris, som värderar sjöduglighet och omsorgsfull skandinavisk design.

Nimbus C8 fakta

Längd                          7,93 m

Bredd                          2,55 m

Vikt**                           2 300 kg

Bränsletank                 240 liter

Vattentank                   50 liter

CE kategorier              C8, max 8 personer

Kojplatser                    2

Maxfart                        +40 knop

* Preliminär specifikation

Motoralternativ

Mercury Verado V8 250

Mercury Verado V8 300

Info: www.nimbus.se

Snabbfakta

 • Luftsmort stegat skrov med minimal planingströskel
 • +40 knop med marschfartregister mellan 20–35 knop
 • Walk-around
 • Extra stor akterlucka som gör båten lätt att lasta
 • Stora sidodörrar i glas som underlättar manövrering ombord
 • Passagerarsoffa i hytten som kan göras om till säng
 • Dubbelsäng i förpiken med inbyggd ventilation
 • Fällbar soffa på akterdäck
 • Pentry
 • Dagbädd på fördäck med bord och solskydd
 • Lastbågar på tak