20 september, 2021

Rysktyska aluminiumbåtar från Grundsund

AluForce aluminiumbåtar finns nu på den svenska marknaden. Grundsunds Marina AB i Bohuslän blir Sveriges första återförsäljare av dem.

Bolaget bakom båtarna har sitt säte i Tyskland och alla båtar är framtagna av professionella båtkonstruktörer. AluForce tillhandahåller ett brett modellprogram med stor frihet för kunders modifieringar och önskemål.

Skroven är svetsade i Sankt Petersburg med WIG-teknik, vilket ger en ren och jämn svetsfog. Svetsningen sker både från insidan och utsidan, vilket bidrar till en ökad hållfasthet och kvalitet. Båtarna är byggda för att klara tuffa förhållanden och materialet som används är en högkvalitativ aluminium/magnesium-legering kallad AlMg4,5.

AluForce utmärker sig också genom att man använder sig av PU-block som flytelement i skrovet. Dessa kan lyftas ur elementen och man kan komma åt en eventuell skada inifrån. Blocken bidrar också till bättre flytförmåga samt en låg ljudnivå vid körning.

– Vi är glada och stolta över att bli den första återförsäljaren i Sverige av dessa högkvalitativa båtar då vi ser en stor efterfrågan på robusta aluminiumbåtar för transport, fiske och fritid, säger Karl Dageby på Grundsunds Marina AB.

Fakta AluForce AF 570 T-TOP

Längd:                         5,32 m

Bredd:                         2,10 m

Vikt:                             650 kg tom

Bränsle:                       110 liter

Personer:                    5

Motor:                          80–140 hk

Info:                             www.grundsundsmarina.se