22 oktober, 2021

Italienskt motorbåtsmärke till Sverige

Det italienska båtmärket RibItaly, som står bakom varumärkena BMA och BWA, finns nu även i de nordiska länderna.

– I över 40 år har Ribitaly byggt båtar i hög kvalitet. Två olika varumärken gör att vi kan erbjuda ett heltäckande båtprogram för både fritidsskeppare, livräddare och RIB-båtälskare, berättar importören Stefan Pilotti.

BWA:s ribbar har bland annat använts som tenderbåtar vid OS-seglingarna i Tokyo och BMA:s glasfiberbåt X 266 var nominerad till European Powerboat of the Year 2021. BMA X277 utsågs nyligen till ”Årets Design Award” vid den Internationella båtmässan i Genua.

– Båtarna lämpar sig väl för våra nordiska kuster och vatten. Det finns båtar för grov havssjö, smult insjövatten och krabb skärgård. Designen är innovativ och kvaliteten hög med fokus på detaljer och italiensk nautisk tradition, säger Stefan Pilotti.

Pressmeddelande:

Fyra aktuella modeller:

BMA X199 är en dagbåt som kan sätta på en trailer. Den fungerar bra med Mercury 115 ProXS.

Båten har inte mycket skrovyta under vattnet, men gott om plats på däck. Liksom hela BMA -serien är X199, som är den minsta i serien, har tillverkaren arbetat mycket med vattenlinjen för att säkerställa hastighet och säkerhet.

Styrpositionen är gjord för tuffa väderförhållanden och konsolen och vindrutan ger bra skydd. Det dubbla pilotsätet kan fällas ner för att få en sittgrupp akterut med dubbel soffa och bord. Matbordet kan även monteras i den främre sittbrunnen. Pris från 385 000 kr.

BMA X222 är en 7 m lång och 2,5 m bred båt som kan kombineras med en Mercury V7 på 200 hk. Båten har en modern design och är avsedd som dagtursbåt. Pris 495 000 kr.

BMA X266 är en 8 m lång båt som erbjuder bra prestanda i grov sjö med en Mercury 300 hk. Båten finns med olika utrustningspaket som ”Touring” för bekvämt liv ombord och ”sun and fish” för ett aktivt och sportigt båt liv. Den har bland annat bakåtvänt säte i sittbrunnen och bordet vid fören som kan sänkas för att bli en solsäng. Båten är standard utrustad med ett utrymme med toalett och dusch. Pris 695 000 kr.

BMA X277 är märkets första daycruiser. Den rymmer en familj och har plats för fyra vuxna att sova i kabinen samt en rymlig toalett och dusch. Båten har som standar en hög utrustningsgrad. Pris 1 395 000 kr.

Info: www.bmaboats.com