5 november, 2021

Snabbaste Oyster-modellen hittills

Oyster 595 blir den snabbaste båten från denna brittiska tillverkare hittills. 16 båtar är sålda redan på ritningsstadiet.

Den nya modellen fyller upp ett utrymme där Oyster inte haft någon modell på ett tag. Oyster 595 är som framgår av bilderna en båt med snygga och välproportionerade linjer samtidigt som hon är designad för att vara snabb och extremt mångsidig. Båten kan enkelt seglas av två personer tack vare hjälpmedel som infällbara propellrar i för och akter samt furlingrigg med knapphantering.

Inredningen är typisk Oyster med luftiga utrymmen utan skrymmande skott i salongen. Ombord finns sovplats för åtta personer och båten kan även utrustas med en besättningskoj för två, för den som behöver.

Flushade däck både för- och akteröver samt väl tilltagna skarndäck gör att det är enkelt att förflytta sig ombord. Det finns också gott om plats för att umgås, både i sittbrunnen och vid förarplatsen. En skyddande sprayhood och Biminitopp finns som tillval. Badplattformen är hydrauliskt justerbar.

Oyster 595 är designad för att uppfylla högt ställda krav. Båten kan anpassas efter beställarens önskemål, till exempel finns olika kölalternativ och även en lösning med indragbart centerbord.

Fakta Oyster 595

Längd ö a:                19,05 m

Längd skrov:            18,14 m

Längd v l:                 16,81 m

Bredd:                      5,36 m

Djup:                        1,79–5,36 m

Vikt:                         30 807 kg (standardköl)

Motor:                      Volvo Penta D3-150 110 kW (150 hk)

Bränsle:                   1 420 lier

Vatten:                     1 140 liter

Segelyta:                  180 m2

Info:                         www.oysteryachts.com